De bijzondere collectie van VDM Cars

De bijzondere collectie van VDM Cars

Find & drive your dream car

De showrooms van VDM Cars in Gronau en Hengelo doen de liefhebbers van het betere carrosseriewerk het water in de mond lopen. De top van de Italiaanse, Britse en Duitse autofabrikanten staat hier portier aan portier. Van Audi’s en Porsche’s tot Ferrari, Lamborghini en zelfs Bugatti. Manager Bart Wargerink windt er geen doekjes om: “Ja, we spelen internationaal in het hogere segment.”

Internationaal is VDM Cars zeker: de in-en verkoop van deze hoogste klasse kent geen grenzen. “We kopen deze auto’s in en verkopen naar alle werelddelen. We hebben daartoe een enorm groot netwerk opgebouwd, dat eigenlijk nog stamt uit de tijd van Van Dijk Motoren”, zegt Wargerink.

Een rondleiding is een feest van herkenning voor de experts. Zo zijn hier onder andere exoten als een Porsche 918 Spyder, Ferrari LaFerrari en zelfs een Bugatti Chiron te zien: sportauto’s met een onmiskenbaar design, en uitermate zeldzaam vanwege de gelimiteerde oplages, veelal geliefd bij liefhebbers en verzamelaars.Een uitzondering, weet ook Bart Wargerink: “Want onze voorraad bestaat ook voor een groot gedeelte uit merken als Audi, Mercedes en Porsche. En wie een VW Golf of Tesla zoekt, die helpen wij ook. Maar goed, in veel gevallen zijn het wel bijzondere auto’s. Ook auto’s waarvoor bijvoorbeeld een levertijd geldt: we hebben hier verschillende auto’s waar normaliter een levertijd van 24 maanden voor staat. Maar wij kunnen die bepaalde modellen direct leveren, dankzij ons netwerk en onze visie.”Uiteraard verwacht de clientèle een hoge mate van aandacht en privacy. Vandaar dat de showrooms in Hengelo en Gronau in principe uitsluitend op afspraak te bezichtigen zijn. “Wij proberen zo de volledige aandacht en privacy voor onze klanten te waarborgen. Onze showroom in Gronau is wel iedere vrijdagmiddag voor het publiek geopend. Dan komen hier de ouders en grootouders met hun kroost en uiteraard de fanatieke carspotters kijken naar al dat moois.”

Overigens wil Wargerink over de klantenkring wel kwijt dat het varieert van topsporters tot influencers en deejays. En het zal niemand verbazen dat een deel van de klandizie reikt van Rusland en China tot aan de kusten van de Perzische Golf. “Maar”, besluit hij: “Het grootste gedeelte bestaat nog altijd uit de hardwerkende particulier of ondernemer die zichzelf beloont met zijn of haar droomauto en dat is waar wij graag in willen voorzien.”

>
>
>
haringparty2024
CuliRally
TOM's Rally