CrK Flock, Druck & Stick print, borduurt en drukt

CrK Flock, Druck & Stick print, borduurt en drukt

“Voor alles is een oplossing”

Net over de grens in Ochtrup kunnen Twentenaren alles laten bedrukken wat ze maar willen. Christiane Knol, eigenaresse van CrK Flock, Druck & Stick overlegt met haar Duitse en Nederlandse klanten in perfect Duits of Nederlands, over welk van de vele aanwezige technieken geschikt is voor hun wensen.

“Eigenlijk kunnen we alles”, vertelt Christiane. “Van het bedrukken van pennen, tot voetbaltenues en werkkleding tot badslippers en tassen.” In haar pand aan de Markstraat in de Duitse stad, staat een groot aantal machines. Hierdoor kunnen Christiane en haar medewerkster printen, borduren, sublimatiedrukken en meer en zo de beste oplossing vinden voor het aanbrengen van een afbeelding of logo op zo ongeveer alles dat bestaat.

Huis te klein
Haar bedrijf begon nu bijna tien jaar geleden vanuit huis. Het voetbalteam van haar zoon had nieuwe tenues nodig en Christiane zorgde ervoor dat van alle kinderen de maten werden opgenomen. Andere teams van de club vroegen haar hetzelfde te doen. Ze regelde vervolgens ook dat ze de juiste maten afgaf bij een bedrijf dat de logo’s van de club kon drukken. “Toen dacht ik: dat lijkt me ook wel leuk om te doen.” Van het één kwam het ander; ze schafte een machine aan en het sprak zich al snel bij verschillende verenigingen en clubs rond dat Christiane kwaliteit leverde. Al snel stroomden de opdrachten binnen en werd haar huis, figuurlijk dan, te klein. “Mijn man, die mij zakelijk gezien hielp en dat nog doet, en ik stonden voor de keuze om uit te breiden of het bij het aantal opdrachtgevers dat we toen hadden, te houden. We liepen langs dit pand en het moest zo zijn: de locatie, de ruimte zelf, de huurprijs, alles klopte. Binnen een paar dagen was het geregeld en ben ik hier aan de slag gegaan.”

Persoonlijke boodschap
Vanaf dat moment werd CrK Flock, Druck & Stick nog beter zichtbaar voor de inwoners van Ochtrup en daarbuiten. “Mijn werk is ontzettend leuk. Iedere dag is anders en het is zo fijn om mensen blij te kunnen maken.” Christiane laat zien waar al die mensen dan zo blij van worden. Uit een borduurmachine rolt een stuk textiel met de naam Tom en zijn geboortedatum. Het lettertype, de kleuren, de stof, het is allemaal door de klant zelf bepaald. “Je krijgt op deze manier echt een persoonlijk cadeau”, vertelt Christiane. “Zo hebben we ook geboorteknuffels die we kunnen borduren met een persoonlijke boodschap. Dan heb je echt iets bijzonders.” Ze wijst op een aantal dikke winterjassen waar een bedrijfslogo op komt die straks de werknemers van een grondwerkersbedrijf warm moeten houden. Iets verderop staat een grote doos met automatten waarop ook een logo moet komen, shirts voor een vereniging, mokken en etuis. Ze specialiseerde zich kortom tot een alleskunner.

Het blijft handwerk
Christiane heeft namelijk zo ongeveer voor alles een oplossing bedacht en gevonden. “Er werd ons gevraagd of we ook paarden­dekens kunnen bedrukken. De tafel bij de machine die we daarvoor nodig hebben, was niet geschikt. Zo’n deken is daar te zwaar voor.” Ze fabriceerde zelf een soort ‘stevige expansie’ voor de machine zodat het toch mogelijk was de dekens te leveren. “Het lijkt alsof de machines al het werk doen”, zegt ze. “Maar uiteindelijk blijft het handwerk. De apparaten moeten perfect zijn afgesteld, je hebt te maken met software die je moet doorgronden, je moet rekening houden en verstand hebben van welke techniek je op welk materiaal moet toepassen. Voor het bedrukken van leer is andere techniek nodig dan voor het bedrukken van bijvoorbeeld polyester en voor het graveren van pennen en het maken van bedrukte spandoeken is er weer wat anders vereist.”

Nieuwe uitdagingen
Christiane doet het allemaal graag en pakt ook nieuwe uitdagingen met beide handen aan. “Van een bevriende fotograaf die ermee stopte, kon ik een camera overnemen. We kunnen hier nu ook biometrische pasfoto’s maken hier, die we dan eventueel ook weer ergens op kunnen printen.”

Ook dat is zo’n aspect van het ondernemen waar Christiane zo van houdt. Innovatieve technieken, uitbreiding van het assortiment en natuurlijk van haar klantenbestand. Want Nederlanders, die ze roemt om hun directe en oplossingsgerichte volksaard, zijn van harte welkom aan de Markstraat 4 in Ochtrup.

>
>
>
CuliRally
haringparty2024
TOM's Rally