Benerink koestert

Benerink koestert

Innovatie van BMW

Bij zakelijke rijders is er altijd nog koudwatervrees om over te stappen op volledig elektrische auto’s. Zeker wanneer langere afstanden gereden worden kost het in de ogen van de bestuurder teveel tijd voor het opladen. Dat geldt in zekere zin ook voor de BMW-liefhebbers, constateert Matthijs Zuithof van Benerink in Oldenzaal: “Je merkt dat er een afwachtende houding is maar dat heeft ook te maken met de aanpak van BMW.”

De Oldenzaalse BMW, Mini en Audi-specialist heeft in de showroom volop keuze. Niettemin, naast de met fossiele brandstof aangedreven personenwagens eisen de hybrides en full electric auto’s steeds meer ruimte op in de showroom. Het is een onomkeerbaar proces, zegt Matthijs Zuithof die in 2020 het garagebedrijf van Paul en Esther Benerink overnam: “Er zijn als je praat over volledig elektrisch rijden nog wel wat drempels te nemen. Zeker qua actieradius. Ik weet zeker dat, zodra het bereik van de accu zorgt dat je zo’n zeshonderd ‘echte’ kilometers kunt rijden, de vraag groter wordt. Het zijn nu vooral nog praktische bezwaren waar ik begrip voor heb. Die afstand natuurlijk, maar ook een oplossing voor de caravan.” Aan BMW zal het overigens niet liggen, want de ingenieurs in München hebben inmiddels al wat bekoorlijke visitekaartjes afgeleverd, zowel in het hybride als full electric-segment. Met de plug-in hybrides in de 320 en 520-series kwam BMW tegemoet aan de wensen van veel autobezitters, die full-electric nog te risicovol vinden. “Dat is ook typisch BMW”, zegt Zuithof, “Het moet eerst goed doorontwikkeld zijn voordat ze er mee op de markt komen. En daarmee bedoel ik dus dat het echt kwaliteit moet zijn, waar BMW volledig achter kan staan. Er zijn ook autofabrikanten die al veel langer elektrische auto’s op de markt brengen, maar kijk dan eens naar de kwaliteit. Misschien is het accupakket wel goed, voor het overige laten die merken nog wel wat de wensen over wat kwaliteit betreft. Dat zul je bij BMW niet zien.”

Transitie
Ook met de nieuwste generatie full electric zoals de iX1, die naar verwachting dit najaar in de showroom staat, zullen veel chauffeurs toch altijd nog over de drempel moeten worden getrokken. “Er zal altijd een categorie zijn die op benzine blijft rijden. Maar uiteindelijk moeten ook zij de stap maken. Die transitie hou je niet tegen. Ik snap dat het soms lastig kan zijn maar het is ook een kwestie van goed nadenken waar je de auto voor gaat gebruiken. Daarom geven wij onze potentiële kopers een hybride of full electric mee om er eens een paar dagen mee te rijden. Dan ervaar je hoe het is en of het voldoet aan jouw gebruikspatroon.”

Vakmensen
Het is overigens niet alleen BMW in de showroom van Benerink. Ook Mini en Audi staan nadrukkelijk in de schijnwerpers. En ook in allerlei uitvoeringen en aandrijvingen. En bovendien kan de liefhebber van Porsche ook terecht bij Benerink, zegt Mattthijs: “Net als voor de andere merken hebben we in onze garage ook voor Porsche de speciale uitleesapparatuur en gereedschappen. En uiteraard zijn onze vakmensen gecertificeerd om aan hybride en volledige elektrische auto’s te werken.” Welke keuze ook wordt gemaakt, voor de zakelijke rijder zal interessant zijn dat Benerink Lease de auto kan financieren. Zowel operational als financial en voor de particuliere markt zijn er ook private lease-constructies.

Matthijs Zuithof is tot slot trots op het team van Benerink: “Iedereen is hier even belangrijk want we doen het met elkaar. Er is saamhorigheid en dat merken onze klanten door de aandacht en de goede service. We staan altijd klaar onze relaties. En de sfeer? Die is zoals het hoort bij een Twents bedrijf gemoedelijk en gastvrij. En uiteraard: we hebben een mooi assortiment en zijn in staat om voor iedere koper de gewenste auto te leveren Zonder lange levertijden. Ook dat telt.”

>
>
>
haringparty2024
CuliRally