AutoLeaseCenter verlaagt kosten

AutoLeaseCenter verlaagt kosten

Intermediair voor mkb

Veel mkb-ondernemers en beheerders van wagenparken beseffen niet dat er op de leasekosten kan worden bespaard. De oorzaak daarvan ligt in het feit dat men zich onvoldoende verdiept in de leasevoorwaarden. Laat staan dat men de voorwaarden van verschillende aanbieders naast elkaar legt, zegt Ron Molendijk van AutoLeaseCenter in Enschede. Zijn bedrijf vervult een intermediairfunctie tussen de leasemaatschappij en de lessee.

Ron Molendijk zit al een kwart eeuw in de leasebranche, waarvan de helft als zelfstandig ondernemer. Begin 2014 besloot Ron om met een nieuwe onderneming te starten, AutoLeaseCenter. “Wij zijn een van de weinige, zo niet de enige lease-intermediair in Twente. Wij willen onze klanten adviseren en ondersteunen op het gebied van leasing. Dat doen we veelal voor mkb’ers en voor bedrijven en organisaties met wagenparken tot vijftig auto’s.” Door overnames ontstaan grotere leasemaatschappijen die verder van de mkb’er afstaan. “Ik zag daar een kans want de kleinere ondernemer wil persoonlijk contact, een aanspreekpunt. In dat speelveld hebben wij een rol.”

Passend leaseproduct

Een dankbare rol want in de praktijk wordt er te weinig aandacht besteed aan de leasevoorwaarden. “De klant kijkt alleen naar de leaseprijs, maar het goedkoopste leasetarief kan aan het einde van de rit wel eens de duurste blijken te zijn. Dat heeft te maken met de voorwaarden die de leasemaatschappij hanteert. Denk aan meer of minder kilometers, de winterbandenregeling, hercalculatie of voortijdige beëindiging van het leasecontract. Dat is van invloed op de totale prijs.”
AutoLeaseCenter vindt voor de relaties het meest passende leaseproduct. “We vullen als het ware een stuk dienstverlening van de leasemaatschappij in, zodat de ondernemer zich er comfortabel bij voelt. We maken contractafspraken, doen prijsonderhandelingen en we zorgen dat de voorwaarden helder zijn, zodat duidelijk is wat de lessee kan verwachten.”

Bemiddelen

Ook in andere aspecten van leasing heeft de Twentse intermediair een rol. “Er zijn altijd situaties dat je een verkeerde keuze maakt qua leaseauto. Het contract beëindigen kost vaak veel geld. In dat geval kunnen wij bemiddelen in een contractovername met een andere partij. Daarmee kun je een fikse nabetaling voorkomen”, aldus Ron Molendijk, die succesvol heeft bemiddeld bij zo’n 2.650 leasedeals. Tijd voor een volgende sprong: “Ja, volgend jaar krijgen wij een eigen showroom met afleverlocatie aan de Zuiderval. Vanaf dat moment kunnen wij onze passie voor auto's nog meer delen met onze klant”, aldus een enthousiaste Ron Molendijk.

>
>
>
haringparty2024
CuliRally