Autobedrijf Heisterkamp kan flexibel opereren

Autobedrijf Heisterkamp kan flexibel opereren

Snel schakelen, dat is waar het in de automotive markt om gaat. Een markt die voortdurend in beweging is. Immers de vraag en de trends veranderen van dag tot dag. Dat stelt automobielbedrijven voor behoorlijke uitdagingen. Peter Wiefferink van Autobedrijf Heisterkamp in Ootmarsum hanteert de juiste formule: “Een groot betrouwbaar netwerk en optimale dienstverlening.”

Autobedrijf Heisterkamp in Ootmarsum begon in 1920 met de verkoop van auto’s en fietsen en taxidiensten. Het bedrijf ging over in handen van de familie Wiefferink, waarvan de huidige generatie Peter en Christiaan Wiefferink aan het roer staat. Peter in Ootmarsum bij Autobedrijf Heisterkamp, Christiaan leidt Autobedrijf Wiefferink in Denekamp. Zowel de zakelijke markt als de particuliere autobezitter worden vanuit de twee bedrijven bediend. Het merendeel van het aanbod wordt gevormd door jong gebruikte auto’s. Een specialisme waarvoor Peter Wiefferink kan beschikken over een betrouwbaar Europees netwerk. “We leveren wel nieuw, maar op bestelling. Belangrijk is onze continue voorraad van vijftig personenwagens. We kennen de weg en vertrouwen de partijen waar we zaken mee doen.” Zelf een auto importeren is mogelijk, maar niet aan te raden: “Je hebt geen netwerk, het is een zoektocht naar de auto die jij wil gaan rijden en dan is ook nog eens de regelgeving. Als Heisterkamp kopen wij rechtstreeks bij de bron en kennen de regels”, aldus Wiefferink.

Aanpassen aan de omstandigheden
Flexibiliteit is naast kennis en ervaring steeds belangrijker. “Ondernemers eisen flexibiliteit. Bij de keuze voor stekkerauto’s of brandstof maar ook qua leasing, verzekeren en financiële diensten. We bieden van huur en shortlease tot contracten van zestig maanden. Maar vooral kunnen wij ons aanpassen aan de omstandigheden bij een ondernemer. Zeker in deze tijd gaat het erom dat de klant en de bestuurder tevreden zijn en blijven en alles goed is geregeld. Er is een tekort op de arbeidsmarkt, het verloop onder je personeel is groot. Als dienstverlener in mobiliteit moet je je dan soepel opstellen”, zegt Peter Wiefferink, die niet alleen meer denkt in personenwagens, maar complete mobiliteit: “We hebben een rijwielzaak in Denekamp overgenomen want we zien een duidelijke trend naar e-bikes voor het woonwerkverkeer. We willen dat kunnen bieden.” Waar het met de mobiliteit naar toe gaat en welke nieuwe vormen zich aandienen, dat durft Peter Wiefferink van Autobedrijf Heisterkamp niet te voorspellen, maar een ding is zeker: “Er zal altijd weer iets op ons pad komen en dan zijn wij er klaar voor. Voor onze relaties.”
>
>
>
CuliRally