Matthijn Grobben en Roy ten Voorde

Matthijn Grobben en Roy ten Voorde

“We zitten zelf aan het stuur”

Geen betere plek om bij te praten dan bij een goede maaltijd. Daarom nodigt TOM graag mensen aan de dis. Ondernemers die elkaar kennen, goede vrienden of misschien wel familie zijn. Onder leiding van SVH Meesterkok Michel van Riswijk van De Bloemenbeek in De Lutte worden alle pannen uit de kast gehaald voor lekkere gerechten. Dit keer mogen Roy ten Voorde en Matthijn Grobben, samen de directie van uitzender Integralis, hun culinaire kennis bijspijkeren.

Natuurlijk kan meester Van Riswijk zijn geluk niet op. De zon schijnt, de nieuwe Green House, waar eigen kruiden en groenten worden geteeld, kan in gebruik worden genomen en we mogen buiten met de Ofyr spelen. Het werd tijd. Van een maand of twee niksen worden sterren-koks ongelukkig. Michel gaat dus weer vol gas, met Lutterse kreeft uit de Bloemenbeek....

De Green House is het fraaie decor voor een gezellig avondje met Matthijn Grobben en Roy ten Voorde van Integralis. Gewapend met een forse ervaring in de uitzendbranche begonnen zij vorig jaar aan hun nieuwe avontuur. En niet zonder succes.

Breed georiënteerd

Terwijl Roy onder leiding van Michel stoeit met de koolrabi vertelt Matthijn hoe hij bij In Person constateerde dat de branche bij hem past. “Ik begon er als assistent-vestigingsmanager maar werd al snel vestigingsmanager. Ik was geknipt voor het vak omdat ik mensen heel goed kan lezen en dat moet je hebben. Je moet de goede man of vrouw er uit kunnen kiezen.”

Bij In Person en later Qwip bouwde hij een stevig netwerk op. Bij de laatste leerde hij Roy ten Voorde kennen. “Het klikte en uiteindelijk zijn we in januari 2019 met Integralis gestart. Ons netwerk was natuurlijk belangrijk. Met veel van mijn relaties doe ik nog altijd zaken.”

Het bureau is breed georiënteerd om de uiteenlopende sectoren optimaal te kunnen bedienen.  Vanaf de start werden ook Kroatische arbeidskrachten uitgezet via Integralis.  Matthijn: “Het feit dat zij doorgaans redelijk Engels spreken is een voordeel. Maar de nadruk ligt niet louter op buitenlandse krachten. We kunnen onze relaties op maat en op wens bedienen met personeel, dat aansluit op de uiteenlopende werkzaamheden.”

Integralis is succesvol en als kleine speler in de markt is het flexibel en daadkrachtig, zegt Grobben. “We kunnen enorm snel schakelen en opschalen. En we hebben goede relaties. Zowel met onze eigen mensen als met de bedrijven. Je moet beide groepen koesteren en er goed voor zorgen. Zeker in deze tijd.”

Focus op mensen

“Ik ben blij dat Roy en ik deze stap genomen hebben. We zitten zelf aan het stuur, kunnen naar eigen inzicht de richting bepalen en dragen samen de verantwoordelijkheid”, aldus Matthijn die buiten het uitzenden geen onverdienstelijk kok is. “Eerlijk gezegd, als ik niet in deze sector terecht was gekomen, was ik kok geworden. Als we bezoek krijgen kook ik. Vlees, vis én zorgen voor de gezelligheid. Lekker Iberico-ribben acht uur in de Green Egg. Dan hoef ik zelf helemaal niet te eten, maar ben ik wel helemaal tevreden. Met een Jägermeister erbij.”

Dan dient hij zich te melden bij de chef, die in De Bloemenbeek een paar Lutterse kreeften heeft gevangen. Schaaldieren betekent darmkanaaltjes verwijderen; een goede les voor beide heren.

Roy ten Voorde heeft een vergelijkbare loopbaan als Matthijn. Eerst vanuit zijn eigen bureau en later bij Qwip waar de heren elkaar leerden kennen. “Iedereen ziet uitzenders als een soort geldautomaten. Toen we vorig jaar Integralis begonnen lag voor ons de focus op de mensen. Kijk, bij een groot bureau krijg je als klant altijd standaardvragen. Maar in onze branche is het nooit standaard. Daarom gaan wij met de mensen in gesprek, écht praten. Zo leer je elkaar kennen en kun je vragen ook beter oplossen. Het gaat uiteindelijk om het vertrouwen, dat moet je verdienen.”

Cruciaal metier

Integralis opereert voornamelijk in de bandbreedte van het mkb, maar ook grotere organisaties behoren tot de relaties. Integralis levert vakmensen voor productie, technisch werk, de voedselverwerkende industrie etc. “Hoofdzakelijk in de regio Twente en de Achterhoek”, vertelt hij. “We hebben echter ook relaties in Rotterdam maar het is niet de ambitie om meerdere filialen te realiseren.”

Uitzenden blijft een cruciaal metier, constateert Ten Voorde. “Dat zie je in deze tijd. Wij helpen bedrijven nu aan mensen omdat die het door de coronacrisis juist enorm druk hebben. Uitzendkrachten zijn duurder maar je hebt als ondernemer meer zekerheid en vrijheid. De flexibele schil blijft nodig. Het is er wanneer je het nodig hebt.”

Grote groeipotentie

De nieuwe Wet Arbeid in Balans heeft volgens Roy nog weinig impact. De wet is er om de kloof tussen vaste en flexibele arbeidskrachten te verkleinen. “Maar door de huidige crisis hoor ik er weinig over. De Nederlandse arbeidsmarkt is ook uniek in Europa. We zijn een handelsnatie, we proberen te middelen in te polderen. Daarin past de uitzendbranche juist heel goed.”

Gezegd hebbende dat hij verwacht dat Integralis als kleine speler een grote groeipotentie heeft, laat Roy ook weten graag aan het fornuis te staan. “Ik kook altijd en alles. Van Hollandse kost tot Indonesisch. En alles vers!”

Vol verse ingrediënten is ook de maaltijd die wordt geserveerd. Een crèmige koolrabi-soep, gegrilde kreeft van de gloeiende Ofyr met romige risotto, die, zoals het hoort, walst op het bord. De zon schijnt, het is aangenaam in The Green House en corona is even ver weg…

>
>
>
haringparty2024
CuliRally