10 buitenlocaties om te vergaderen

10 buitenlocaties om te vergaderen

De wei in!

De leukste buitenlocaties voor vergadering, training, cursus en teambuilding

Uw onderneming gaat als een tierelier maar dan verschijnen de eerste barstjes. De werkvloer vindt de werkdruk te hoog, uw verkopers morren over te kleine leasebakken en bij uw managementteam slaat de stress toe. Kortom, nog even en u heeft rook in de wigwam. Dat moet u natuurlijk voor zijn. Organiseer een fijne ouderwetse heidedag. Elkaar eerst assertief de huid volschelden en daarna constructief structurele verbeteringen bespreken. Maar om nou op de hei te gaan zitten, dat is ook karig. TOM helpt. Met tien mooie buiten-vegaderlocaties.

1. NIEUWHUIS RESORT

Net even buiten Denekamp ligt Nieuwhuis Resort. De voormalige boerderij biedt rust, ruimte en privacy voor vergaderingen, trainingen, teambuilding, incentives en meer. Eddy Nieuwhuis is zelf consultant en trainer en ergerde zich aan reguliere vergaderlocaties. “Je wilt mensen juist meenemen in een proces zonder allerlei afleiding, zodat je met de groep juist focus houdt. Dat kan hier.” Uiteraard is de locatie bijzonder, maar daarnaast kan Nieuwhuis ook zorgen voor professionele begeleiding en ondersteuning van vergaderingen en heisessies door toptrainers die het management op een andere manier naar het functioneren van mensen en organisaties laten kijken. Het 7 hectare grote landgoed biedt naast vergaderen en overnachten vele mogelijkheden voor teambuilding. “Groepsactiviteiten in het bos, buiten vergaderen en ’s avonds rond het kampvuur, zo ontstaat dynamiek in een groep”, aldus Nieuwhuis.

Nieuwhuis Resort - Denekamp - www.nieuwhuisresort.nl

2. DE FLIERVELDSHOEVE

Het licht, het uitzicht en niet in de laatste plaats de bijzondere architectuur heeft De Flierveldshoeve binnen enkele jaren tot een geliefde vergaderlocatie doen uitgroeien. Ben Hondebrink bouwde het halfronde gebouw met de enorme glazen pui met eigen handen en creëerde op de bovenverdieping een ruime en lichte vergaderruimte. Truus Hondebrink regelt de agenda en de lunches: “We zitten in de bossen van Twickel en tussen de Limousin koeien met hun kalfjes en ganzen en eenden in de vijver. Die bijzondere ligging is belangrijk en het uitzicht en het licht maken dat mensen hier tot rust komen. Ze gaan na een dag vergaderen of training niet vermoeid naar huis.”

De Flierveldshoeve - Ambt Delden - www.flierveldshoeve.nl

3. ERVE HONDEBORG

Historie genoeg bij Erve Hondeborg nabij Borne. Die gaat terug tot 1333 toen er een versterkte burcht stond op een heuvel met een gracht. Later kwam er een boerderij op de plek. Die heeft geen agrarische functie meer maar de terp en de gracht zijn er nog wel. Evenals de landelijke omgeving, zegt Marian van Iersel, die met Hazel Huls Erve Hondeborg bestiert: “Landelijk en rustig maar wel binnen twee minuten op de A1. Dat vindt men prettig.” In de Twickelschuur worden de vergaderingen, trainingen en cursussen gehouden. Met ruimte tot zestig personen, aldus Marian: “En die vinden het prachtig hier. ’s Morgens zien ze soms de reeën door de wei lopen…”

Erve Hondeborg - Zenderen - www.ervehondeborg.nl

4. LANDHUISHOTEL & RESTAURANT DE BLOEMENBEEK

De Bloemenbeek behoeft nauwelijks een introductie. Al jaren biedt het Landhuishotel & Restaurant in De Lutte onderdak aan de meest uiteenlopende ondernemingen en non-profitorganisaties voor één en meerdaagse meetings, trainingen, heidesessies en zelfs internationale conferenties. De ligging is er ook naar. Midden in het lover met uitzicht op het Twentse coulisselandschap, riante kamers en een vermaarde keuken die is gekroond met een Michelinster. Zelfs een helikopter kan er landen op het eigen landgoed. De verschillende vergaderruimtes beschikken uiteraard over alle faciliteiten en dankzij het vele daglicht blijft iedereen bij de les. En wie even uit het overleg stapt, staat meteen buiten in de tuinen. Zo inspireert De Bloemenbeek ook vergadertijgers al vijftig jaar…

Landhuishotel & Restaurant De Bloemenbeek - De Lutte - www.bloemenbeek.nl

5. ERVE FAKKERT

Een inspirerend plekje in Twente. Zo noemen Cor en Anne-Marie Weusthof hun Erve Fakkert. Verscholen in het mooie land bij Rossum biedt Erve Fakkert faciliteiten voor ééndaagse trainingen en vergaderingen maar ook meerdaagse heidesessies. Door de b&b en de drie longstay appartementen is overnachten nooit een probleem voor de deelnemers. Ook de zakelijke individuele reiziger is van harte welkom. “En wat men vooral waardeert, is de absolute privacy. Ook als ze bij een beetje mooi weer buiten vergaderen”, aldus Cor die zijn gasten ook adviseert om ook de klootschietersbaan af te lopen: “Dat verzet de zinnen.” De vergaderfaciliteiten zijn voor groepen tot veertien personen. Ontbijt, lunch en avondmaaltijd… het wordt allemaal op wens geregeld. Dat heet gastvrijheid.

Erve Fakkert - Rossum - www.erve-fakkert.nl

6. DE INSPIRATIEHOEVE

Een blik op de website doet macrameeën en meer vermoeden, maar dat is een misvatting. De InspiratieHoeve, rustig gelegen tussen Boekelo en Beckum, is er ook voor de zakelijke markt, zegt Renate Haarman: “We doen veel creatieve workshops, maar ook voor vergaderingen, cursussen en zakelijke bijeenkomsten hebben wij alle faciliteiten.” De Hoeve en de Krijtruimte zijn daar prima voor geschikt. Geen standaard inrichting, belooft Renate: “Het is landelijk, lekker sfeervol. Je kunt bij ons ook vergaderen in het groen; in het weiland, de mais of de bloemenpluktuin.” En een training of cursus kan worden afgesloten met een creatieve workshop: “Bijvoorbeeld met mozaïek je bedrijfslogo maken. Of spiegelen met honden; de honden analyseren dan je gedrag. Heel interessant en leerzaam.”

De InspiratieHoeve - Enschede - www.inspiratie-hoeve.nl

7. DE WIEMSEL

De Wiemsel in Ootmarsum heeft een stevige verjongingskuur ondergaan. “Maar de warmte en gastvrijheid zijn gebleven”, zegt Rainier Veldboer van het Parkhotel de Wiemsel. Ooit vergaderden de Europese ministers er, en ook nu zijn alle faciliteiten en overnachtingsmogelijkheden aanwezig. Zalen voor zestig personen, maar ook voor acht gasten. Voor een bijzondere vergaderlocatie is er de Rozentuin, zegt Veldboer: “Die ligt aan de rand van ons hotelpark, dat we hebben aangelegd. Met privacy, rust en alle faciliteiten voor een cursus, training of vergadering.” Zo nodig inclusief overnachting maar altijd met de mogelijkheid om in het park tussendoor even bij te komen of stoom af te blazen.

Parkhotel de Wiemsel - Ootmarsum - www.parkhotel-dewiemsel.nl

8. ERVE BROAM

De prachtige boerderij Erve Broam in Agelo bestaat al sinds 1792, maar is met de tijd meegegaan. Koeien worden inmiddels met de robot gemolken, maar de rust en typische Twentse sfeer zijn onmiskenbaar. Erve Broam is daarom ook bij de zakelijke markt in trek. Tot vijftig personen kunnen hier in een bijzondere sfeer vergaderen of een cursus volgen. In en op het erf is volop mogelijkheid voor nevenactiviteiten, zoals een workshop koeien melken. Het landelijke karakter, het mooie coulisselandschap en Ootmarsum zijn alom aanwezig. Niets voor niets is het bij Erve Broam ‘natuurlijk genieten’.

Erve Broam - Agelo - www.ervebroam.nl

9. HOEVE DE HAAR

Hoeve de Haar op het landgoed Twickel heeft een historie: vroeger was het de uitvalsbasis voor de jagende elite van Twente die er ongetwijfeld ook zaken besprak. Zakelijk is Hoeve de Haar nog steeds ‘en vogue’. In de drie sfeervolle vergaderruimtes, de Blauwe Zaal, de Roze Zaal en de Jachtkamer, zijn inspiratie en concentratie gewaarborgd. Met catering, overnachtingsmogelijkheden en rondom het adembenemende Twickeler landschap. En niet te vergeten de bijzondere buurman: de Twentsche Golfclub met 18 holes. Na het teambuilden nog even de swing verbeteren op de drivingrange. Waar vind je dat nog?

Hoeve de Haar - Ambt Delden - www.hoevedehaar.nl

10. ERFGOED BOSSEM

In Lattrop is de nachtelijke hemel op z’n mooist. Vandaar de bijzondere Sterrenkubussen waar je vanuit je bed de sterren ziet. Het is een van de overnachtingsmogelijkheden op Erfgoed Bossem, waar al zeven generaties wordt geboerd door de familie Rerink. Voor vergader- en andere sessies is Erfgoed Bossem ideaal: de Hooizolder biedt ruimte tot veertig deelnemers, maar ook in de Veurkamer of het Proeflokaal wordt vergaderd. En zelfs in de open lucht! Overnachten kan, want naast de Sterrenkubussen zijn er lodgetenten, suites en kamers. De link met de boerderij is alom merkbaar. En zeker de rust, zegt Annette Rerink: “Men komt hier gehaast en met een vol hoofd. Dan is het goed dat je weer even met de voeten in het zand staat.”

Erfgoed Bossem - Lattrop-Breklenkamp - www.bossem.nl

Het hele verhaal is te lezen in

TOM Juni 2018

>
>
>
Dag van werkplezier
Van Deinse Medianieuw
Twentelife Summer Festival
Boers & Lem
EY
Vincent Croce Kalenders
Jongbloed
Eurorisk
Aysay