Mentor gezocht: SimPOS

Mentor gezocht: SimPOS

“Simpel, dus gebruiksvriendelijk”

Het idee voor een alternatief systeem voor betalingssoftware kwam niet uit de lucht vallen. “Ik werkte regelmatig op events en festivals en wat mij telkens opviel was dat de kosten voor een transactie veel hoger zijn dan bijvoorbeeld in een winkel of supermarkt. Daar is het zes cent, op een festival kan dit oplopen tot zelfs 21 cent of meer. Dat zijn dus hoge extra kosten voor de organisatoren. ” Samen met compagnon Pieter Hielkema bedacht hij een alternatief kassasysteem, goedkoper en simpeler. Uitgangspunt daarbij was gebruiksvriendelijkheid en meer én betere managementinformatie. Wat gebruiksvriendelijkheid betreft werd de keuze gemaakt voor de besturingssystemen IOS en Android. Daan: “De software is dan gemakkelijk te downloaden. De verdere gebruiksvriendelijkheid zit in het gebruik. Traditionele leveranciers van betalingsdiensten hebben hun eigen systemen. Wil je als cafébaas of retailer iets veranderen, dan moet er iemand langskomen.”

Dat gebrek aan flexibiliteit heft SimPOS op door de op IOS en Android gebaseerde software. “De (digitale) kassa kan op ieder gewenst moment worden aangepast”, zegt Daan. “Jij bepaalt helemaal zelf de inrichting van je kassa. Als je ziet dat een bepaald product meer verkoopt, kun je daar direct een aparte knop voor aanmaken. Simpel en gebruiksvriendelijk.”

Managementinformatie is ook een belangrijk aspect, vervolgt hij. “Op festivals gaan de muntjes altijd in een grote emmer. Achteraf is het dan moeilijk in te schatten waar je het meest van verkocht hebt, van gewoon pils of Radler bijvoorbeeld. Door te werken met een pinpas of een cashcard, die je kunt opwaarderen, zie je meteen wat goed of minder goed loopt.”

Bovendien werken veel festivals en events met vrijwilligers. Doordat het zo simpel is kan iedereen met het kassasysteem werken.

Inmiddels heeft Daan Peerbolte zijn uitgewerkte kassassysteem met succes gepresenteerd bij EMS, een internationale dienstverlener op het gebied van betaaloplossingen, waarin ABN AMRO participeert. De veelzijdige functionaliteit en flexibiliteit vielen in de smaak en om de diensten geheel veilig en kwalitatief aan te kunnen bieden is er nu een samenwerking. Daan: “EMS zorgt voor de transactieverwerking.”

Daarnaast levert SimPOS ook de hardware, zoals pinapparaten en Ipads. “Daar komt een speciale hoes omheen zodat het op een echte kassa lijkt, maar het is in feite gewoon een tablet…”

Hoewel SimPOS al vergevorderd is, kan de jonge ondernemer managementadvies zeker gebruiken. “Ik wil graag met iemand sparren en ondersteund worden in het uitbouwen van het bedrijf. Iemand die tips kan geven om situaties aan te pakken en zijn of haar mening en visie als ervaringsdeskundige wil en kan geven over aspecten die te maken hebben met het ondernemerschap.”

Profiel

Ondernemerschap en initiatief kan Daan Peerbolte (21) niet worden ontzegd. Al op jonge leeftijd was hij bezig met websites en domeinnamen, werkte hij voor allerlei events en festivals en is hij nog altijd bedrijfsleider bij Zalen Schaap in Leeuwarden waar hij opgroeide. “Ik werkte soms zeven dagen per week maar ik vind het ook leuk om aan het werk te zijn”, aldus Daan. Met zoveel ondernemerslust en tomeloze energie lijkt de studie Bestuurs- en Overheidsmanagement aan Hogeschool Saxion op het eerste gezicht een vreemde keus. De tweedejaarsstudent: “Ik ben zeker geïnteresseerd in politiek en bestuur, maar ik zou het leuk vinden om hierna nog de combinatie te maken met een studie met een bedrijfskundige achtergrond.”

Dat kan hem goed van pas komen want door zijn ervaring in de event-en festivalbranche bedacht Peerbolte het plan voor een vernieuwend systeem voor betalingsverkeer. Met een compagnon, verantwoordelijk voor de software, is zijn innovatieve idee verder uitgewerkt en zijn de eerste pilots een feit. In enkele horecazaken wordt SimPOS, een samenvoeging van Simpel en Point of Sale al gebruikt. Corona lijkt een deuk te slaan in de ambities, maar dat ligt anders. “Het geeft ons juist extra tijd. De horeca is beperkt open en festivals zijn er niet. We kunnen deze periode goed benutten om onze dienst te finetunen.”

Bent u de mentor die deze veelbelovende startup naar de top helpt? Heeft u vaker met dit bijltje gehakt of, net zo belangrijk, een breed netwerk? En heeft u een paar uurtjes over om te sparren? Neem dan contact op met Daan Peerbolte via d.peerbolte@eventpayments.nl of bel hem op nummer 06 – 14179237

>
>
>
haringparty2024
TOM's Rally
CuliRally