Mentor gezocht: Juict

Mentor gezocht: Juict

Juict groeit hard
“Customer intimacy moet wel blijven”

Ja, ze moeten nog afstuderen. Maar dat mag in eigen bedrijf en op basis van een project dat door Mart en Anto zelf is uitgevoerd. Het leiden van een succesvol bedrijf, dat een brede dienstverlening biedt, hoeven beiden niet meer te leren: er staat een professionele ICT-onderneming die ook buiten Haaksbergen klanten scoort. “Natuurlijk was er een zekere gunfactor. Dat blijft ook zo. Maar uiteindelijk moet je goede referenties hebben en zorgen dat je je klanten behoudt”, vertelt Mart.

Dat lukt want er is sinds de start nog geen klant verloren. De reden is hun aanpak: “We zorgen dat de communicatie met de klant goed is. Komen onze afspraken na en zijn een nuchter bedrijf; dat wordt door de klanten gewaardeerd en is een belangrijk bestanddeel van ons succes.” Het bedrijf wordt ingeschakeld voor het totale dienstenpakket: van systeembeheer tot clouddiensten, security oplossingen en VoIP telefonie. De groei in de zakelijke markt - jaarlijks een verdubbeling - noopt tot een transitie. “We gaan ons daarom nu volledig op de zakelijke markt concentreren”, aldus Koppelman: “Daarin past niet meer dat we ook service verlenen aan particulieren. Het kost veel tijd en levert daarom verhoudingsgewijs weinig rendement op. Onze uitdaging is om bedrijven en organisaties de meest optimale oplossing te bieden, een ICT-infrastructuur waarbij de klant zich comfortabel voelt. Een eerlijke oplossing ook, die moet passen. Dat is de essentie.”

Die essentie vertaalt zich in de nieuwe naam van het bedrijf: Juict. “De laatste drie letters staan voor onze corebusiness, maar we spreken het uit als Juist, dus met een s. We staan voor de juiste oplossing en de juiste service”, verduidelijkt hij. De nieuwe naam en het afscheid van de particuliere markt moet de start zijn van verdere groei;  de jonge ondernemers zijn ambitieus, “De stip aan de horizon is een organisatie met 20, 25 medewerkers. Een deugdelijk ICT-bedrijf, maar waar op vrijdagmiddag ook een biertje wordt gedronken met elkaar en leuke activiteiten worden gedaan.”

Mart en Anto realiseren zich terdege dat een te snelle groei ook gevaarlijk kan zijn. Nu al is Juict een speler die meetelt en jaarlijks met honderd procent groeit. Mart: “Dat kan een valkuil zijn. Je communicatie met de klanten mag er niet onder lijden, net als de snelheid waarmee we nu dingen oppakken. Kortom, de customer intimacy moet blijven.” En daarvoor zoeken Mart en Anto een sparring-partner. “Het zou fijn zijn als we eens mogen praten met iemand die daar ervaring mee heeft. Een snelle groei, maar toch je kwaliteit, je waarden en diensten op hetzelfde niveau laten meegroeien.”  

Profiel

Ondernemen en automatiseren zit Mart Koppelman (22) en Anto te Lintelo (23) in het bloed. Op de middelbare school waren de vrienden al bezig met ICT en dat zette zich als vanzelfsprekend door met een studie IT Service Management (HBO-ICT) op Saxion. Ze waren zestien toen ze een klantenbestand van een eenmans-IT-bedrijf overnamen. Mart: “Hij wilde ermee stoppen. Zijn klanten waren voornamelijk particulieren en ZZP’ers, dat was onze basis.” Maar wel een basis waar de beide ondernemers toekomst in zagen. De gang naar de KVK lag voor de hand en de start-up LCS Haaksbergen was een feit. De ondernemersdrift werd door Saxion gewaardeerd: ze kregen een TOP ondernemersregeling en veel vrijheid om hun bedrijf verder uit te bouwen. “We mochten zelfs een deel van onze stage in ons eigen bedrijf doen”, aldus Koppelman die binnen het bedrijf zorg draagt voor de relaties, de commercie en marketing, maar ook meedenkt in de technologische vraagstukken voor klanten. Anto te Lintelo is de technische man. Een goede verdeling, zo is gebleken want LCS ging groeien. Naast particulieren, die problemen hadden met hun pc of laptop kwamen er ook bedrijven voor advies en ICT-oplossingen. Dit resulteerde in grotere opdrachtgevers die tevreden waren over de diensten. De volgende fase van het bedrijf gaat nu beginnen.

Ben jij voor Mart Koppelman en Anto te Lintelo de gesprekspartner om hun groei-ambities in goede banen te leiden? En wil je een keertje met ze sparren om ze rond de valkuilen te leiden? Neem dan contact op met deze ambitieuze jonge IT-ondernemers via mart@juict.nl of 053 7400 452.

Tekst: Erwin Gevers
Fotografie: Frank Visschedijk

>
>
>
CuliRally
haringparty2024