Vastgoedmarkt in Twente volop in beweging

Vastgoedmarkt in Twente volop in beweging

Het einde van het jaar is weer in zicht. Een tijd waarin traditioneel de lijsten met terug- en vooruitblikken worden opgemaakt. Daarom is het een goed moment te kijken hoe het gaat met het commercieel vastgoed in de regio.
De vastgoedmarkt in Twente heeft afgelopen jaar een positief beeld laten zien. Daar waar een paar jaar geleden nog sprake was van de nodige grilligheid in de vastgoedmarkt heeft deze zich de afgelopen twee jaren duidelijk gestabiliseerd. Diverse belangrijke sectoren laten ook  positieve toekomstverwachtingen zien, een ontwikkeling die zorgt voor vertrouwen en de daarmee samenhangende toename in investeringen en consumptie.

Qua verhuur van kantoorruimte kunnen we 2017 een recordjaar noemen. Het eerste kwartaal van 2017 liet een stijging zien van 88% ten opzichte van het laatste kwartaal van 2016. Mooie cijfers, die zich niet alleen beperkten tot de verhuur. Ook in de bouw ging het goed het afgelopen jaar. Particulieren kozen voor nieuwe woningen, corporaties investeerden weer fors in verbetering van huizen en ondernemers breidden uit of kozen voor een moderner bedrijfspand.
In Enschede is er sprake van beweging naar het centrum. Veel winkellocaties hebben nieuwe invulling gekregen. Het aanbod wordt gaandeweg wat schaarser. High-tech bedrijven richten zich vooral op het Kennispark, dat ideaal gelegen is tussen Enschede en Hengelo. Daarnaast laten de grootste drie Twentse steden zien dat ze willen investeren in hun centrumgebieden. Enschede investeert liefst 150 miljoen euro in de binnenstad. Ook in Almelo wordt er flink geïnvesteerd in het centrum, in totaal 55 miljoen euro. Hengelo maakt 13 miljoen euro vrij voor het centrumgebied.
Over het algemeen zijn de woon-/werkomstandigheden in Twente zeer gunstig. Er zijn goede faciliteiten en hoog opgeleid personeel, mede door de aanwezigheid van de Universiteit Twente. Niet gek dus dat het aantal startende ondernemers die zich vestigen in Twente de afgelopen jaren explosief gestegen is! Al met al hebben we mooie ontwikkelingen in 2017 achter de rug zien we 2018 met vertrouwen tegemoet!

Bovenstaande ontwikkelingen zijn waarschijnlijk ook gunstig voor uw bedrijf. Wilt u zich met uw bedrijf vestigingen in Twente? Of bent u hier al gevestigd, maar op zoek naar een ander bedrijfspand in Twente? Onze bedrijfsmakelaars zijn op de hoogte van alle voordelen van onze prachtige regio. Wij adviseren u dan ook graag over de mogelijkheden.

Albert Post

Thoma Post Bedrijfsmakelaars

>
>
>
Eurorisk
EY
Jongbloed
Boers & Lem