Never waste a good crisis

Never waste a good crisis

In de afgelopen maanden werden we opgeschrikt door de coronapandemie. Een gebeurtenis die totaal onverwacht de wereld tot stilstand bracht. Los van alle negatieve gevolgen daarvan voor mens en economie, gaf de coronacrisis ons ook een kans. In een tijd waarin normaal gesproken alles en iedereen maar door rent en doordraait was er ineens ruimte voor bezinning. Een goed moment om te kijken naar de ontwikkelingen in de branche en naar mogelijkheden om daar als ondernemer op in te spelen. Want innoveren is en blijft een must voor elke ondernemer, maar wanneer het loopt zoals het loopt, wordt dat nog wel eens vergeten.

In de vastgoedsector zijn volop innovaties gaande. Hierin spelen de beste data een belangrijke rol. Sommigen beweren dat geavanceerde data-analisten op termijn het werk van vastgoedtaxateurs gaan vervangen. Zo ver ben ik nog niet, maar duidelijk is wel dat de werkwijze van vastgoedadviseurs anders wordt. Zelf geloof ik heilig in een combinatie van beide professionals. Daarin levert de data-expert de juiste data aan en weet de vastgoedadviseur die data in de juiste context te plaatsen. Op die manier krijgt de klant het beste advies. Werken met de beste data maakt de taak van een vastgoedprofessional bovendien leuker en het gaat sneller. In een tijd waarin we niet langer willen wachten dan strikt noodzakelijk, wil je op korte termijn het beste advies kunnen geven. Met de beste data kan dat.

Boers & Lem investeert hier al jaren in. Wij hebben deze crisis daarom benut door te bekijken hoe we data nog beter kunnen implementeren in onze processen. We hebben gekeken welke innovaties eraan komen en hoe we hierop kunnen inspelen. Elke ondernemer heeft een eigen visie en ambities en dat vraagt om een eigen strategie op vastgoedgebied. Dan willen we het beste advies kunnen geven.

Met ons hebben velen deze bijzondere periode gebruikt om eens goed na te denken over waar ze staan en wat ze willen en daar zelfs al concrete stappen in gezet. En zo kan een crisis het startschot zijn voor wat moois, nieuws en spannends. Wij zijn er weer helemaal klaar voor. U ook?

Henri Boers,
Directeur Boers & Lem

>
>
>
Jongbloed
Boers & Lem
Westerhuis Verhuur
EY
Eurorisk