Beleggen in vastgoed wordt steeds populairder

Beleggen in vastgoed wordt steeds populairder

Beleggen in vastgoed wordt steeds populairder

U hebt het vast wel gelezen. De media schrijft over een fenomeen dat wij al geruime tijd bespeuren. Met de huidige rentestand, de opgelopen beurskoersen en de toegenomen waarde van vastgoed over de afgelopen decennia hebben beleggers - terecht of onterecht - een rotsvast vertrouwen in vastgoed. Maar is dit wel zo? Ook voor vastgoed gaat op dat rendementen uit het verleden geen garantie bieden voor de toekomst!

Het lijkt er daarnaast op dat de banken hier in ieder geval volop in meegaan. Twee jaar geleden nog stonden banken niet bepaald in de rij, maar tegenwoordig staan ze weer te trappelen om een offerte te mogen uitbrengen.Niet alleen de Nederlandse banken overigens. Vooral langs de grens staan de buitenlandse financiële partijen klaar om de mooiste klanten op te vangen en te verleiden met de laagste tarieven en gunstigste voorwaarden.

Maar is dit allemaal wel zo risicoloos en veilig als er beweerd wordt? Wij denken dat het veelal verstandig is om - mits u het geld op korte termijn niet anders wilt besteden - in vastgoed te beleggen.  Maar niet in alle soorten vastgoed!  Hier zit volgens ons het gevaar. Het ene vastgoed is nu eenmaal beter tegen crises bestand dan andere soorten vastgoed.  Beleg alleen verstandig in vastgoed en let hierbij goed op de volgende  zaken als: locatie,  verhuurbaarheid, kwaliteit van de huurder, kosten en belastingen. Maar ook  op zaken als  spreiding van uw vermogen, duurzaamheid, demografische ontwikkelingen,  mogelijke toekomstige overheidsbesluiten, etcetera.

Daarnaast moeten beleggers rekening gehouden met het feit dat  vastgoed onderhoud nodig heeft en aan steeds hogere kwaliteitseisen moet voldoen wil het zijn waarde behouden. Zo heeft de overheid het energielabel geïntroduceerd om kopers en huurders bewust te maken van wat zij kwijt zijn aan energiekosten, hetgeen een stimulans is voor vastgoedeigenaren om te investeren in energiebesparende maatregelen.

Vastgoed kan een prima belegging zijn als op de juiste zaken wordt gelet. Bij Thoma Post Bedrijfsmakelaars hebben we hiervoor specialisten in huis. Daarnaast beschikken we over een doorlopend wisselende portefeuille van beleggingsobjecten, welke bestaan uit woningen, kantoren, bedrijfsobjecten, winkels of een combinatie daarvan.

Kortom; als u overweegt in vastgoed te beleggen, of dit mogelijk reeds doet en hier vragen over heeft, schroom niet om me te bellen. Een kop koffie kan vaak verhelderend werken.

Hans Schuttenbelt RT 

Bedrijfsmakelaar Thoma Post Bedrijfsmakelaars

>
>
>
Boers & Lem
EY
Jongbloed
Eurorisk