Coronahoester

Coronahoester

In december bekvechten we elkaar de tent weer uit over het ‘Woord van het jaar’. Dit ten behoeve van de nieuwste editie van het Van Dale woordenboek. Ik veronderstel dat met overtuigende glans het woord ’Coronahoester’ gaat winnen. Er zit namelijk zo veel lading en (negatieve) energie in dit woord!!

Ik nodig u uit om hier eens goed voor te gaan zitten en het volgende te overdenken en in te beelden: ‘U wordt staande gehouden door een dienstdoende agent, welke u wijst op iets wat u wellicht beter niet had kunnen doen. U als rechtgeaarde burger, die zelf het weet wat goed voor u is, bent hier niet van gediend en gaat direct over in de aanval in de trant: ’De eerste klap is een daalder waard’ en begint te schelden. U gaat direct over op het slotstuk, U hoest betreffende ambtenaar vol in het gezicht onder de vermelding van het zinnetje ‘u kunt de Corona krijgen’.

Als lezer van dit keurige zakelijke blad gaat het hier uiteraard niet over u, maar over die lamlullen, waar u alleen maar in de media over leest. Ze bestaan dus echt die mensen die alleen maar aan zich zelf denken.

Als ik onze premier hoor vertellen over de enorme impact van dit verschrikkelijke virus, voor medewerkers, voor de ondernemers, voor de zwakkeren en bejaarden. Samenvattend voor de economie, de samenleving en de leefomgeving, oftewel People, Planet en Profit. Het lijkt erop dat alleen de leefomgeving baad heeft bij het virus. Door verminderde brandstofuitstoot gaan we onze stikstof en CO2 doelstellingen halen?   

Ik wordt enorm trots en warm van binnen hoe Nederland in de ruimste zin van het woord hier samen de schouders onder zet. Mensen die zich vrijwillig inzetten voor naasten en vreemden in de omgeving. Hoe het verplegend personeel met ‘ons’ als patiënten omgaat. Hoe draaiorgels en artiesten voor de verpleegtehuizen gaan staan. Zo kan ik nog wel enkele tientallen voorbeelden noemen.

Het doet mij deugd dat ondanks wij in een meer individualistische maatschappij zitten, onderhuids elkaar nog steeds een warm hart toe dragen. Een Maatschappelijk Verantwoorde Samenleving zou ik het willen noemen!

Norman Smit
Directeur BMD Advies Oost

PS: Mocht u bij het lezen van de omschrijving wel het gevoel hebben dat genoemde situatie wel over u ging….. Dan bent u een egoïstische lamlul! Maar denk de volgende keer dan nog eens goed na. Het zou best kunnen zijn dat hij u zal moeten reanimeren en door u zelf corona oploopt. Eigenlijk zou betreffende hulpverlener u in het gezicht moeten hoesten onder genoemde vermelding. Gelukkig zal hij dat niet doen!

>
>
>
EY
Boers & Lem
Westerhuis Verhuur
Jongbloed
Eurorisk