We gaan weer los

We gaan weer los

Laten we er maar geen doekjes om winden: Pieter for President. Want zijn ze daar onder de Haagse kaasstolp nou helemaal gek geworden. Pieter Omtzigt een andere functie? Nee, hier in Twente laten we niet langer met Pieter sollen. Het gekakel rond een nieuw kabinet gaat daar in Den Haag nog wel een paar maanden door en dan weet je het: bestuurlijk gezien is dit land een vrachtschip dat slagzij maakt in metershoge golven. Zonder motor en stuurloos lopen we op de klippen.


In zo’n machtsvacuüm zit er maar een ding op: wi’j löst ut zelf wa op. Dat kunnen we in Twente. We woonden vroeger al in een lös hoes en als er gevaar dreigde van boze stammen zeiden we tegen elkaar:
’t löp was lös. En nu Pieter, onze Pieter, in de verdrukking is, lossen wij het ook zelf op. Hoe? Simpel en waar iedere Tukker al jaren van droomt: een eigen republiek. De Vrijstaat Twente. Met een eigen vlag, een eigen volksvertegenwoordiging en uiteraard een eigen president. Juist ja, Pieter, onze verlosser!

Is het mogelijk? Jazeker, we beginnen alvast met de bouw van een nieuw regeringscentrum: het Groot Twents Lös Hoes bovenop de Holterberg met goed uitzicht op het westen. Zodat we de Staatse troepen tijdig zien aankomen en terug kunnen slaan.

Het grote voordeel van de Vrijstaat Twente is de zelfbeschikking.
Wij en Pieter weten namelijk zelf wel wat goed is voor Twente. We zorgen dat onze boeren weer eerlijk hun brood kunnen verdienen, we dammen de woningbouw een beetje in; vol is vol nietwaar.
We geven ruim baan aan het internationale vrachtverkeer, dat ter hoogte van de afslag Rijssen en De Lutte door de tolpoortjes moet; wel onze wegen kapotrijden en niets betalen, dat kan niet. En tot slot heel belangrijk: de horeca en winkels gaan weer los. En wij dus ook.

Met andere woorden: alles opgelost. Nu alleen Pieter als verlosser nog strikken voor deze nieuwe functie. En dan: poar nem’n!

Aangezien de heer Bult een geheel eigen mening vertolkt en als ongeleid projectiel mogelijkerwijs uit de correcte koers raakt, valt deze rubriek niet onder de redactionele verantwoordelijkheid.

>
>
>
Jongbloed
Eurorisk
EY
Westerhuis Verhuur
Boers & Lem