Duurzaamheid; wat betekent dat voor jou?

Duurzaamheid; wat betekent dat voor jou?

Duurzaamheid; wat betekent dat voor jou?

Is het een containerbegrip? Is het alleen voor bedrijven met innovatieve producten? Of is het ook voor jou en je collega’s?

Wij vinden het belangrijk om te investeren in materiële zaken die ons leven makkelijk maken en onze werkzaamheden een boost kunnen geven. Met als doel om zo productief mogelijk een goede winst te behalen. Vaak vergeten wij te investeren in het belangrijkste instrument dat wij beschikken en enorm productief kan zijn: ONSZELF!

Wij worden steeds ouder, de pensioenleeftijd gaat omhoog en onderweg willen we allemaal een mooi en kwalitatief goed leven hebben. Ons lichaam werkt op een andere manier dan wanneer je in een bedrijfshal of een goed product investeert. Investeer in, je hele leven lang, regelmatig onderhoud, en je lichaam zal goed en effectief blijven werken. Hoe ouder je wordt, hoe meer onderhoud je nodig hebt…..

Gelukkig zijn wij er ons steeds meer van bewust dat we aan onszelf moeten werken. Een mogelijkheid is om een personal trainer in te schakelen. Een personal trainer kan je helpen om meer structuur in je levensstijl te brengen, kan je coachen naar gezonde voeding, kan je helpen je gedrag te veranderen en natuurlijk kan hij je helpen met de fysieke trainingen.

Een duurzaam bedrijf is een bedrijf dat oog heeft voor de fitheid van zijn medewerkers. Voordat je met een fitheidprogramma wilt starten binnen je bedrijf moet er voldoende draagvlak zijn bij de ondernemer, het managementteam en de medewerkers. Zonder dit draagvlak is een fitheidprogramma kansloos. Iedereen moet mee kunnen doen en de werkgever moet het goede voorbeeld geven.

Een aantal gezonde programma’s, en snel toe te passen binnen een bedrijf zijn: het starten van lunchwandelen, de ‘woensdag gehaktdag’ veranderen in een ‘fruit-dag’, de printer verder wegzetten en meer de trap nemen in plaats van de lift. Voor verdergaande programma’s is het verstandig om een professional in te huren. De professional begeleidt het hele proces en voert de daadwerkelijke verandering, binnen het hele bedrijf, op langer termijn uit.

Ik ben benieuwd wat je nu al doet om je bedrijf en medewerkers duurzaam fit te houden en wat je in de toekomst anders wilt gaan doen. Mail je ideeën naar mij en misschien kan ik je nog meer tips geven.

Andre Wiggers

FitInTwente.nl

>
>
>
Westerhuis Verhuur
Boers & Lem
Eurorisk
Jongbloed
EY