Nieuw format voor TOM's Business Blow Out

Nieuw format voor TOM's Business Blow Out

TOM’s Business Blow Out 2020 krijgt een nieuw format. Als vanouds staat de finale van de Twentse Zakenverkiezing op het programma van Beste Twentse Ondernemer m/v, Beste Twentse Startup en Fitste Bedrijf/Instelling van Twente. Rond deze drie thema’s wordt op 20 november in de Grolsch Veste een informatieve dag georganiseerd, waarbij aan elke categorie een mini-symposium wordt gekoppeld.

Een van de redenen voor het nieuwe format zijn de richtlijnen in verband met corona. “Maar we denken ook al langer na over hoe we onze partners en sponsors meer ruimte op het podium geven. Dan kan door hen een actievere rol geven en deel laten nemen aan het event. Dat biedt de mogelijkheid om dan tevens inhoudelijk dieper in te gaan op de drie thema’s van de Twentse Zakenverkiezing”, vertelt Jeroen Achterberg van organisator Van Deinse Media. “Dit jaar gaan we het programma daarom verdelen in drie blokken van twee uur, waarbij per blok maximaal honderd bezoekers aanwezig kunnen zijn. Zo voldoen we aan de richtlijnen van het RIVM vanwege het coronavirus. Aan het eind van ieder blok presenteren de finalisten van de betreffende categorie zich, waarna de winnaar bekend gemaakt wordt. Uiteraard is er aansluitend ruimte voor netwerken met een hapje en drankje.”

Actieve rol
In de nieuwe opzet krijgt iedere partner spreektijd over het onderwerp van het betreffende blok ingeruimd. Daarnaast kan iedere partner 25 relaties meenemen naar het mini-symposium. Countus heeft zich voor de vierde maal verbonden als naamgever aan de verkiezing Beste Ondernemer. Achterberg: “We zijn erg blij met de inbreng van Countus. Zij doen voor de finale ook de financiële check bij de deelnemers. Het thema van dit deel is de futureproof-economie en finance. Wij verwachten met de partners een interessant en leerzaam programma te kunnen bieden aan de bezoekers, juist nu we door de coronapandemie ineens in een economische crisis terecht zijn gekomen. Ook het programma van de andere categorieën waar bedrijven zich nog als naamgever of partner aan kunnen verbinden, zal voor de bezoeker interessant worden”, aldus Achterberg.

Jury
De jury van de Twentse Zakenverkiezing staat ook dit jaar weer onder de bezielende leiding van Wilma van Ingen. Samen met medejuryleden Annerie Bemthuis (IKT), Marc Woesthuis (Trimm) en Dave Blank (voorheen Chief Scientific Ambassador en Universiteitshoogleraar van de Universiteit Twente) buigt Van Ingen zich de komende tijd over longlist van mogelijke kandidaten: “We zullen ook dit jaar weer te maken krijgen met ondernemers die uit een soort bescheidenheid niet op het podium willen en daarom de nominatie afwijzen. Toch wil ik graag een oproep doen om deel te nemen. Je komt niet zomaar op dit podium terecht. Als jury maken wij een weloverwogen beslissing in de keuze van de vijf kandidaten per categorie die vervolgens worden uitgenodigd zich persoonlijk te presenteren. Van hen komen de beste drie in de finale. De exposure rond de verkiezing is interessant voor alle deelnemers.”

De winnaar van de titel Countus Beste Ondernemer 2019 Henk Smit van Kees Smit Tuinmeubelen treedt dit jaar toe tot de jury. “Ik heb de deelname aan de verkiezing ervaren als een eer. En als je dan in de finale staat wil je natuurlijk wel winnen. Een uitgelezen kans om te gebruiken als employer-branding. Onze medewerkers zijn trots om voor Kees Smit te werken en zetten elke dag het puntje op de i om onze klanten het beste te bieden. Als ik dan daarvan dan het uithangbord ben, dan is dat maar zo. Hoewel ik van huis uit juist bescheiden en nuchter ben opgevoed en helemaal niet zo op de voorgrond wil staan. Mijn missie is uitdragen waar we voor staan binnen ons bedrijf en daar hoort dit bij. Na de verkiezing hebben we veel leuke reacties gehad, ook van ex-medewerkers. Dat vind ik mooi: het tekent het familiegevoel. Mooie momenten vieren met het bedrijf, zoals deze titel en het winnen van ‘Meest Innovatieve E-commerceprofessional van 2019’, dat is fantastisch. Van zulke momenten kun je nooit genoeg hebben”, vertelt Henk Smit.

Voor de kandidaten van dit jaar heeft Smit de volgende tip. “Word je als ondernemer genomineerd voor deelname, grijp deze kans dan met beide handen aan. Ik geef best vaak lezingen en dergelijke, maar dat is anders dan voor een jury staan. Voor jezelf is het een prima test om er goed over na te denken hoe je in een paar minuten je bedrijf en jezelf zo goed mogelijk presenteert. Erg leerzaam om mee te maken!”

Partner worden?
In de nieuwe opzet van TOM’s Business Blow Out zijn er drie mini-symposia rond de verschillende thema’s van de categorieën van de Twentse Zakenverkiezing. Wie zich met zijn bedrijf als partner verbindt aan het evenement, krijgt de mogelijkheid actief als spreker aan het symposium deel te nemen. Daarnaast krijgt iedere partner 25 kaarten voor relaties. Wil je het evenement bijwonen met tien relaties, ga dan voor het sponsorpakket.

Voor de categorieën Fitste bedrijf/Instelling met het symposium over arbo, ziekteverzuim, de huidige maatregelen rond corona, etc is het nog mogelijk hoofdpartner te worden. Hierbij wordt de bedrijfsnaam gekoppeld aan de verkiezingscategorie en krijgt de naamgever tevens een artikel van twee pagina’s in TOM-magazine. Dit geldt ook voor de categorie Beste Startup met het symposium over Innovation, Investeerders voor Startups, etc.

Ook (naamgever-)partner of sponsor worden? Mail dan voor meer informatie naar ageeth@vandeinsemedia.nl of bel 06-8108599.

Wie winnen dit jaar? Meld je nu aan!
Ongewone tijden vergen buitengewoon ondernemerschap. Juist nu kun je als ondernemer het verschil maken door omdenken, creativiteit en durf. Wellicht ben jij of ken jij die ondernemer (m/v) die dit jaar in aanmerking zou moeten komen voor de titel Countus Beste ondernemer van Twente.

De huidige situatie biedt ook aan Startups de nodige kansen. Welke Startup mag volgens jou niet ontbreken op de lijst van genomineerden voor de verkiezing Beste Twentse Startup? Al enkele jaren heeft de categorie Fitste Bedrijf/Instelling de functie van rolmodel. Wie zijn werknemers fit en gezond houdt, heeft meestal een lager ziekteverzuim. De situatie rond het coronavirus heeft ervoor gezorgd, dat werkgevers nog meer aandacht moeten hebben voor een veilige en gezonde (thuis)werkplek. Welk bedrijf is volgens jou de kandidaat voor de titel Fitste Bedrijf/Instelling?

Wil je iemand nomineren voor één van bovenstaande categorieën? Stuur dan een mail met naam, bedrijfsnaam en korte motivatie naar info@vandeinsemedia.nl.

>
>
>
Westerhuis Verhuur
EY
Eurorisk
Jongbloed
Boers & Lem