Energie Control NL ziet duurzame kansen voor bedrijven

Energie Control NL ziet duurzame kansen voor bedrijven

“Zonnepanelen leveren rendement”

Veel Twentse ondernemers denken na over energie en duurzaamheid. Terecht, want de recente ontwikkelingen rondom het terugdringen van de stikstof-uitstoot geven aan hoe kwetsbaar de economie is als het gaat om het milieu. Als specialist in duurzaamheid is Energie Control NL zowel in de particuliere als zakelijke sector actief. Dennis ter Beke van het Wierdense bedrijf constateert evenwel dat bedrijven nog meer rendement uit duurzaamheid kunnen halen: “Simpelweg door het plaatsen van zonnepanelen.”

Prima installatie! Strak werk en scherpe prijs.’ ‘Prima offerte gehad voor spouwmuurisolatie. Goede communicatie, goede afspraak gemaakt. Correct en vakkundig uitgevoerd. Wij zijn zeer tevreden.’ ‘Zeer tevreden over advies en installatie. Alles was netjes opgeruimd en na afloop was nauwelijks zichtbaar dat men aan het werk was geweest.’ De klantbeoordelingen over Energie Control NL liegen er niet om. En dat is tekenend voor het bedrijf, zegt eigenaar-directeur Dennis ter Beke: “Wij hebben een jarenlange ervaring met duurzame energiemaatregelen en brengen onze slogan ‘Veelzijdig in energiebesparende oplossingen’ dagelijks in de praktijk. Met een optimale prijs-kwaliteitverhouding en service dragen we ertoe bij dat bedrijven en particulieren sterk op energie kunnen besparen. En zo een bijdrage leveren aan een beter milieu.”

Energiebesparende maatregelen

Energie Control NL is zonder twijfel een van de vooraanstaande, professionele aanbieders in dit vakgebied. Met een team van 75 mensen worden door heel Nederland alle werkzaamheden op het gebied van energiebesparende maatregelen uitgevoerd, zegt Ter Beke: “Dat kunnen we volledig in eigen beheer doen. Wij hebben namelijk alle benodigde disciplines en vakmensen in huis: van monteurs, isolateurs en elektriciens tot timmerlieden, loodgieters en asbestsaneerders. We stellen voor elke opdracht het team op maat samen en kunnen daarmee volledig conform de wensen van de opdrachtgever de werkzaamheden verrichten. Snel en efficiënt. En goed, want we geven niet voor niets tien jaar garantie op al onze producten en werkzaamheden.”

Rendement

Waar in de particuliere markt het plaatsen van zonnepanelen al veel plaatsvindt ligt dat in de zakelijke sector anders. Vanuit zijn expertise ziet Dennis ter Beke dat bedrijven en organisaties daardoor nog veel kansen laten liggen op rendement. “Zowel letterlijk als figuurlijk”, zegt hij: “Veel bedrijfsgebouwen laten zich niet eenvoudig isoleren. Dat ligt aan de bouw zelf, soms aan de leeftijd. Dan is dat in bepaalde gevallen minder aantrekkelijk. Maar een andere mogelijkheid zien ondernemers en vastgoedeigenaren spijtig genoeg vaak over het hoofd: simpelweg het plaatsen van zonnepanelen. Want hoe een bedrijfshal of kantoor er ook uitziet: er zit altijd een dak op.”

Gunstiger energielabel

Met het plaatsen van zonnepanelen kan een ondernemer niet alleen een stevige stap zetten richting een gunstiger energielabel, ook liggen er via de regeling SDE+ van de overheid mogelijkheden voor een rijksbijdrage. Ter Beke: “Het mes snijdt dus aan meer kanten: naast een aantrekkelijke investering, die je bovendien zeker terugverdient, kun je ook aan je relaties aantonen dat je daadwerkelijk duurzaam bent en een maatschappelijk verantwoord

beleid voert.”

“Isolatie van een bedrijfspand is altijd een slimme investering. En voor veel bedrijven ook verplicht”, besluit Ter Beke: “Dat de overheid voor energiebesparende isolatiewerkzaamheden subsidies beschikbaar stelt is een goede zaak. Het maakt de drempel voor ondernemers lager. Maar daarnaast moeten ondernemers ook de plaatsing van zonnepanelen serieus overwegen. We kunnen elke ondernemer het aanraden en adviseren graag. Een telefoontje voor een afspraak is voldoende.”

Een greep uit de producten van Energie Control NL

• Zonnepanelen: optimale plaatsing voor het hoogste rendement.

• Spouwmuurisolatie: efficiënte oplossing voor te hoge stookkosten.

• Vloerisolatie: de oplossing voor een koude vloer; energiebesparend.

• Dakisolatie: een van de meest rendabele manieren om energie te besparen; houdt ’s zomers de warmte buiten en ’s winters binnen.

• Asbestverwijdering: noodzakelijk indien aanwezig; volgens het SC-530 certificaat volledig volgens de richtlijnen en regelgeving.

*advertorial

>
>
>
Westerhuis Verhuur
Eurorisk
Boers & Lem
EY
Jongbloed