Wagenpark als flexibele schil

Wagenpark als flexibele schil

Mobility++ zorgt voor efficiënt autogebruik

Auto’s staan 95 procent van de tijd stil. Dat is niet alleen inefficiënt maar ook kostbaar. Om de vloot doelmatiger te organiseren en kosten terug te dringen, biedt Baan Twente Mobility++, een nieuwe kijk op autobezit- en gebruik.

Opgericht in de jaren zestig is Baan Twente uitgegroeid tot een vooraanstaande dealer: van Mercedes-Benz, Smart en Ford tot bussen en trucks. “Naast diensten als leasing en financiering doen we ook aan onderhoud en schadeherstel. En Mobility++”, voegt Harold Kosters daaraan toe. Kosters is adviseur Zakelijke Markten binnen Baan en mede verantwoordelijkheid voor de mobiliteitsservice Mobility++. “Baan wil een duurzame mobiliteitsprovider zijn”, vertelt Harold Kosters: “We anticiperen op het gegeven dat de brandstofmotor op z’n retour is. Maar duurzaam betekent ook dat je niet een vloot van auto’s hebt, die voor het grootste deel stilstaan. Bedrijven en organisaties maken de keuze voor gebruik in plaats van bezit. Als Baan Twente willen wij gemeenten, organisaties en ondernemingen, een oplossing bieden.”

Betalen voor het gebruik
Die oplossing is Mobility++. De kern ervan is MaaS: Mobility as a Service, zegt Kosters: “Je betaalt voor het gebruik en niet voor het eigendom. Daarmee bieden wij de mogelijkheid om veel efficiënter met mobiliteit om te gaan. Je zit niet vastgesnoerd in leasecontracten of financieringen maar kunt altijd beschikken over een wagenpark van de juiste omvang: nooit teveel of te weinig. Mede dankzij die flexibele schil van auto’s die wij leveren.”

Brede mobiliteitsprovider
Binnen Mobility++  kunnen meerdere vervoersmodaliteiten worden ingezet. Het maakt een belangrijk onderdeel uit van het mobiliteitsconcept dat Baan met Mobility++ kan bieden. Harold Kosters: “Het draait dus niet alleen om de auto maar ook om openbaar vervoer en fietsen.”
Kosters geeft toe dat het vreemd klinkt uit de mond van een autodealer. “Maar de toekomst gaat anders worden. En in die toekomst moeten wij als Baan Twente een brede mobiliteitsprovider zijn, die ook fietsen kan leveren. Dat is onze rol in de toekomst.”

De volgende fase die Mobility++  nu ingaat is dat op verschillende locaties ‘hubs’ worden gecreëerd waar auto’s en fietsen klaar staan. Via een speciale app is het dan mogelijk om deze te boeken, te reserveren, te betalen en te gebruiken. “Heel simpel: met je smartphone.”

>
>
>
Westerhuis Verhuur
EY
Jongbloed
Eurorisk
Boers & Lem