Spectaculair lichtfestival over 75 jaar vrijheid

Spectaculair lichtfestival over 75 jaar vrijheid

Volop activiteiten op Vliegveld Twenthe

Met een meeslepend spektakel gaat Vliegveld Twenthe Evenementenlocatie letterlijk en figuurlijk licht brengen in de donkere maanden. Het wordt een event van ongekende weerga, voorspelt directeur Marten Foppen: “Het staat geheel in het teken van 75 jaar vrijheid. Met enorme lichtobjecten waar je via een route van anderhalve kilometer langs wandelt. Het wordt een belevenis.”

Stilstand is achteruitgang. Dat realiseren directeur Marten Foppen en eigenaar Jan van Eck van Vliegveld Twenthe Evenementenlocatie zich als geen ander. “Je moet daarom ondernemen, je nek durven uit te steken”, zegt Marten Foppen: “En je moet juist in deze tijd laten weten dat je er nog bent. Daarom ook hebben we samen met onze partners Ik wil kippenvel en Good Food Concepts het restaurant Tantje Leentje gerealiseerd: het is een succes geworden, vrijwel altijd uitverkocht en volledig corona-proof.”

Anders durven zijn

Het succes bleek zo groot dat met grote zekerheid het pop-up-restaurant terugkeert in de Kerst-periode. Maar er ligt veel meer in het verschiet, belooft Foppen: “Nogmaals, je moet ondernemen, het initiatief nemen en disruptief, anders durven te zijn. In het belang van de aantrekkingskracht van deze regio en in het belang van werkgelegenheid. We zijn nu bezig met de voorbereidingen van het springkussen-festival en hopen ook in december de Oneto kleindierenshow weer te huisvesten.”

Niettemin gaat de komende maanden de meeste aandacht uit naar het lichtfestival met de titel ‘vrijheid om te dromen’. “We zouden door alle corona-perikelen bijna vergeten dat we 75 jaar in vrijheid leven. Het lichtfestival gaat daar op een unieke manier aandacht aan besteden: door middel van enorme lichtobjecten waar je in het donker langs wandelt en waarin het verhaal van de vrijheid op allerlei manieren wordt uitgebeeld. Het wordt spectaculair: eerst kom je in een setting dat de Tweede Wereldoorlog verbeeldt, daarna ga je via de Poort van de Vrijheid op reis aan de hand van een opa die aan zijn kleindochter vertelt hoe fijn het is om in vrijheid te mogen leven en te dromen. Vervolgens gaat de route langs allerlei lichtobjecten die de illusies van dromen en vrijheid oproepen. Het is een spectaculaire productie.

Speciaal voor dit lichtfestival werden de enorme objecten in China geproduceerd. De eerste containers zijn inmiddels aangekomen. “Het is een educatieve wandeling, dus juist geschikt voor de familiemarkt. En ik verwacht dat het landelijk de aandacht gaat trekken”, aldus Marten Foppen.

De productie is een samenwerking tussen Kibeco en Vliegveld Twenthe Evenementenlocatie. Een eerdere samenwerking resulteerde in het Dinopark. Met een andere partner, naast Ik wil kippenvel, vindt ook een hernieuwde samenwerking plaats: “Johanna ter Steege, bekend van de productie Hanna van Hendrik, heeft het plan opgevat voor een nieuwe voorstelling, die aansluit op het lichtfestival en ook is gebaseerd op 75 jaar vrijheid. Het wordt een eenmanstheater in een dinnershow-achtige setting.” Dat laatste is nodig vanwege de corona-maatregelen, zegt Marten Foppen tot slot: “We moeten daar uiteraard aan voldoen. Dat geldt voor al onze activiteiten en zijn daarom in overleg met de Veiligheidsregio. We komen er samen uit. Wij zijn in elk geval enthousiast!”

>
>
>
Jongbloed
Westerhuis Verhuur
Boers & Lem
EY
Eurorisk