Reparaad specialist in spoedreparaties en meer

Reparaad specialist in spoedreparaties en meer

24/7 beschikbaar

Een vakman vinden om een klus te doen is in principe niet lastig. Lastig wordt het pas om een afspraak te maken wannéér de klus wordt uitgevoerd. Een eigen onderhoudsdienst zou de oplossing zijn maar dat is voor veel bedrijven financieel niet haalbaar. Veel efficiënter is het om gebruik te maken van een externe ‘klusjesman’ die op afroep beschikbaar is. Reparaad biedt die oplossing en… afspraak is afspraak.

Ondernemers met eigen panden en bedrijfsruimtes, vastgoedeigenaren, VVE’s, facilitymanagers; iedereen herkent het probleem als er met spoed een reparatie moet worden uitgevoerd. Dat kan een lekkende kraan zijn, een storing in de meterkast of een kapot deurslot. Het kost veel moeite om dan zo snel mogelijk een installateur of klusjesman te krijgen die de noodzakelijke reparatie kan uitvoeren. Het is een domein waar een installateursbedrijf of een aannemer de meest voor de hand liggende partij lijkt te zijn. Maar de werkdruk is bij die partijen hoog, er is te weinig personeel en veelal hebben de grote nieuwbouwprojecten voorrang boven het vervangen van een voordeurslot. Reparaad is een vastgoedonderhoudspartij die zich juist gespecialiseerd heeft in dit soort spoedklussen; 24/7 en tegen vaste tarieven. Daarnaast biedt Reparaad ook andere diensten aan; van extra handjes bij een verhuizing, monteren van kantoormeubilair of zelfs rijwielen in goede staat houden.

Nieuwe koers

Reparaad is al vanaf 2009 actief als vastgoedonderhoudsdienst. Het bedrijf, opgericht door een installateur en een aannemer uit de Achterhoek, legde de focus vooral op het incidenteel onderhoud voor woningbouwcorporaties. In 2015 verwierf de ADG Dienstengroep, moeder van onder andere Asito, alle aandelen van het bedrijf. “Reparaad is een bedrijf met mooie klanten”, zegt algemeen directeur Michiel Pot: “Maar ook een bedrijf dat lang onder de radar heeft geopereerd. Mede doordat de focus voornamelijk lag op woningcorporaties. Daar komt nu verandering in. We gaan ons breder en actiever profileren.” Het eerste bewijs van die nieuwe koers is er inmiddels: een nieuwe huisstijl en website die als startpunt voor de relaunch van het Enschedese bedrijf gezien mag worden. En terecht, benadrukt Pot: “Dit is een heel mooi bedrijf met veel kennis en heel veel inzet voor de klant. Daar willen wij iedereen kennis mee laten maken. Niet alleen woningcorporaties, maar ook bedrijven, VVE’s, facilitymanagers, vastgoedeigenaren en andere partijen die vastgoed bezitten, beheren en moeten onderhouden.”

Op de kaart zetten

Al in 2020 wilde Michiel Pot Reparaad, dat over negentig monteurs beschikt, prominent op de kaart zetten: “Maar corona heeft voor een vertraging gezorgd. We waren en zijn er klaar voor want we hebben vorig jaar een paar grote slagen gemaakt. In de eerste plaats is Klus2Fix, ook een onderdeel van ADG Dienstengroep en landelijk werkend, volledig in Reparaad geïntegreerd. Daarmee hebben wij dus onze landelijke aanwezigheid kunnen uitbreiden. Bijvoorbeeld met een Reparaad-vestiging op Schiphol. Even belangrijk is dat we sinds vorig jaar beschikken over een softwareplatform waarmee we de organisatie efficiënter kunnen aansturen, snel en adequaat opdrachten kunnen afhandelen en de service aan de klant kunnen blijven optimaliseren. Van afspraken inplannen tot vooraf tarieven af kunnen geven.” Bedrijven als Reparaad zijn op één hand te tellen, vervolgt Pot: “Er zijn maar weinig grote partijen zoals wij. Wel zijn er de kleinere klusjesbedrijven en zzp’ers. Maar door onze omvang kunnen wij landelijk werken, met partijen goede afspraken maken en SLA’s afspreken. Daarnaast zijn we uiteraard zowel regionaal als lokaal actief met een 24-uurs bereikbaarheid, zeven dagen in de week. En vergeet niet dat er een grote betrouwbare partij achter ons staat.”

Breed werkterrein

Reparaad biedt ondernemers, property managers, corporaties, VVE’s en andere partijen een brede range diensten. Reparatie en onderhoud vormen een belangrijk aandeel: van de spreekwoordelijke lekkende kraan tot een klemmende deur. De eigen timmermannen, elektriciens en loodgieters verrichten alle reparatie- en onderhoudswerkzaamheden in een woon-of werkomgeving. Zowel bouwkundig als elektro- en watertechnisch. De grens ligt bij de CV- en andere gebouwgebonden installaties. Daarnaast heeft Reparaad ook zogenaamde handyman-diensten voor het aansluiten van een flatscreen, ophangen van een schilderij of vervangen van naambordjes. Op afroep beschikbaar, zegt Michiel Pot: “Het is een breed werkterrein. Kleine klusjes maar wel belangrijk dat het gebeurt. Om een voorbeeld te geven hoe divers het is: bij Dow Chemical in Terneuzen doen wij het onderhoud van de 2.000 bedrijfsfietsen op hun terrein!”

Snel en adequaat

Reparaad levert ook huismeesters die in een kantoorgebouw, een school of appartementencomplex alle dagelijkse karweitjes voor rekening nemen: van licht technisch onderhoud en kleine reparatieklussen tot containers klaarzetten en het controleren van installaties. “Een huismeester houdt in feite constant toezicht op de staat van het gebouw en dat zorgt voor een veilig gevoel”, aldus Michiel Pot die met alle diensten ‘een alternatief wil aanbieden dat er nog niet was’. “Nogmaals, iedere ondernemer of eigenaar van vastgoed herkent het probleem: er is iets kapot en het moet snel gerepareerd worden. Dat lukt niet want niemand heeft tijd. Bij ons zal dat niet gebeuren: wij zijn als organisatie juist helemaal ingesteld om snel en adequaat te reageren. We hebben er de mensen en de faciliteiten voor en, heel belangrijk, een IT-platform dat ervoor zorgt dat onze service tot in de puntjes wordt uitgevoerd. Ja, er zijn partijen die zich met ons vergelijken, maar dat kan niet. De ene partij doet bijvoorbeeld alleen grote gebouwgebonden installaties, een andere alleen elektrotechniek. Bij ons vind je een ervaren loodgieter, een handyman die even een deurklink monteert maar ook een huismeester die een container aan de straat zet. Dat is een propositie die voor iedere ondernemer met eigen panden en bedrijfspanden, vastgoedeigenaar, woningcorporatie, VVE, facility manager en elke andere partij heel efficiënt is.”

>
>
>
EY
Eurorisk
Boers & Lem
Westerhuis Verhuur
Jongbloed