Kantorenpark Stijgoord biedt flexibele bouwkavels in natuurlijk landschap

Kantorenpark Stijgoord biedt flexibele bouwkavels in natuurlijk landschap

Lochemse wethouder nodigt ondernemers uit om zich te vestigen op unieke locatie

Stijgoord is een unieke nieuwe representatieve kantoren- en werklocatie aan de oostkant van de stad Lochem. Het terrein ligt direct aan de Goorseweg, tegenover bekende bedrijven als Friesland Campina en Wila. En vlakbij het historische centrum van Lochem en langs de Berkel. Het vormt daarmee een prachtige ondernemende en tegelijkertijd groene entree van Lochem. Met de nodige ruimte en landschappelijke kwaliteiten.

Wethouder economie Eric-Jan de Haan kijkt trots uit over het groene gras waar in de verte gewerkt wordt op een van de bedrijvenkavels. Achter hem het voortkabbelende riviertje De Berkel en ganzen die de oprijlaan van het kantorenpark versperren. Middenin het park staat een monumentaal pand dat de gemoedelijke sfeer in één oogopslag weergeeft. Ook dit pand wordt in de toekomst door ondernemers bezet. Langzaamaan verrijst kantorenpark Stijgoord. Nog niet alle bouwkavels zijn verkocht en ook het monumentale pand staat nog te koop. Maar De Haan is ervan overtuigd dat over vijf jaar er een volledig kantorenpark ligt. “Het is een unieke locatie. Niet alleen ligt het in een prachtige natuurlijke omgeving, maar het ligt ook op een knooppunt van uitvalswegen en bedrijvigheid.”

Ondernemers van diverse pluimage

Hij geeft aan dat het park bestemd is voor ondernemers van diverse pluimage, maar niet voor productiebedrijven of hoogbouw. “Hierdoor willen we met het groen en water dat we om ons heen hebben het bedrijvenpark de sfeer geven die het verdient.” Hoewel Stijgoord rust en ruimte uitstraalt, zal het volgens De Haan niet saai worden. “In Lochem is er altijd wat te doen, dus op deze plek ook! We houden wel van de nodige reuring. Kijk alleen maar naar de gezellige terrasjes in de binnenstad, de bedrijvigheid in of langs het Twentekanaal en de samenwerkende ondernemersmentaliteit die hier leeft.”

Kom eens kijken!

De Lochemse wethouder roept ondernemers uit andere streken op om eens een kijkje te nemen op Stijgoord. “Ik denk dat veel ondernemers uit andere plaatsen zich hier ook thuis kunnen voelen.” De Achterhoekse mentaliteit vergelijkt Eric-Jan met die van Twente. “Doe maar normaal, dan doe je al gek genoeg en geen woorden maar daden, of in mooi Achterhoeks: D’r an. Zo zitten we hier in het oosten in elkaar. Daarnaast proberen wij als gemeente altijd kansen te zien. Kansen voor inwoners, maar ook voor ondernemers. Daarom is er op dit kantorenpark veel mogelijk. Kom eens kijken en ga met ons in gesprek. Het team economische zaken en ik zijn er graag voor u!”

Ondernemer Johan Oltvoort: “In Lochem doen we het samen”

Olbecon is een van de bedrijven van het eerste uur dat zich op kantorenpark Stijgoord heeft gevestigd. Directeur Johan Oltvoort vertelt hoe de samenwerking met de gemeente Lochem is verlopen.

“De samenwerking met de gemeente ging en gaat voorspoedig. Voor de bouw van ons nieuwe kantoor op Stijgoord hebben we goed kunnen overleggen. De insteek was om het samen te doen. En de medewerking was er steeds. Ook als er druk, snelheid of flexibiliteit geboden was. We hebben tijdens het proces drie keer de bouwkavel moeten vergroten, zelfs op het laatst toen de stratenmakers al bezig waren. Juist op die momenten heb je elkaar nodig. Actie is dan belangrijker dan het zwarte pietenspel. Vanaf 20 juli zijn we operationeel. We kijken hier naar uit. De rust, de ruimte, de start van iets nieuws en dichtbij de natuur. Want waar ben je vanuit je kantoor met 200 meter lopen in de natuur? De sfeer die er hangt past bij de omgeving en de mensen in de Achterhoek en Twente. Belangrijk is wel dat Stijgoord ook echt een kantorenpark blijft. Geen parkeerplaats voor vrachtwagens of opslag voor containers en dat soort zaken. Als straks de rondweg klaar is dan is het plaatje helemaal compleet. Want Lochem heeft verder alle faciliteiten die het nodig heeft.”

Wat biedt kantorenpark Stijgoord

Meer weten?

Neem voor meer informatie en mogelijkheden over kantorenpark Stijgoord contact op met Cor Bernard. Hij is bedrijvencontactfunctionaris van de gemeente Lochem. Bel met (0573) 28 91 41 of mail naar c.bernard@lochem.nl. Of kijk op www.bouwkavelslochem.nl.

>
>
>
Jongbloed
Eurorisk
Westerhuis Verhuur
Boers & Lem
EY