Conseiller biedt advies en ondersteuning

Conseiller biedt advies en ondersteuning

"Investeren in je onderneming"

Voor veel ondernemers is het inschakelen van een bedrijfsjuridisch adviseur geen vanzelfsprekendheid. Toch zou je net zo makkelijk je jurist moeten bellen als je accountant. Juridische kennis is steeds meer nodig, zegt Wybrand Beugelink van Conseiller: “De continuïteit van je onderneming hangt van veel zaken af: ook van de juridische aspecten.”

Conseiller is onlangs verhuisd naar de Enschedese Tromplaan. Vanuit het fraai ingerichte kantoor zijn de juristen van Conseiller dagelijks bezig met het ondersteunen en adviseren van ondernemers. Een specialisme, zegt Wybrand Beugelink: “Met ons kantoor verlenen wij naast bedrijfsjuridisch advies ook ondersteuning op het gebied van overnames, herstructureringen en tal van andere facetten waarmee ondernemers worden geconfronteerd. Je moet daartoe over de specialistische kennis, maar ook de ervaring beschikken.”

Beugelink zelf werkte bij Kienhuis Hoving maar ook bij Norit en Infestos: “Je hebt dan vanuit meerdere kanten ervaring opgebouwd; zowel vanuit de adviseurskant als de ondernemerskant. Dat maakt ons een goede sparringpartner voor ondernemers.” Dat geldt ook voor Sharon Franke, partner bij Conseiller: “Je ziet dat ondernemen steeds meer juridisch wordt. Het is een pre dat wij beide in de praktijk veel overnames hebben meegemaakt en bovendien veel ervaring hebben opgedaan in het bedrijfsleven met bijvoorbeeld het afsluiten van contracten met klanten en leveranciers en het op orde brengen van de juridische processen.”

Beugelink en Franke bespeuren nog vaak een drempel bij ondernemers: “Maar het is zonde om te wachten met bellen tot je een probleem hebt. Wij kunnen aan de voorkant vaak meer betekenen dan in een conflictsituatie. Voor de continuïteit – maar ook voor de verkoopbaarheid – van je onderneming is het van belang dat je de zaken ook juridisch op orde hebt. Hoe zit het met de contracten met essentiële leveranciers? Hoe zit het met intellectueel eigendom? Wat zijn de afspraken tussen de aandeelhouders? Het is een terrein vol voetangels en klemmen waar onze deskundigheid en ervaring de ondernemer doorheen loodst.”

De dienstverlening van Conseiller is veelzijdig en bedrijfsjuridisch advies is dan ook een breed begrip. De juristen van het kantoor ondersteunen ondernemers op vele gebieden: van het onderhandelen met overnamekandidaten tot het implementeren van nieuwe wetgeving en het ontwikkelen van standaarddocumenten. Beugelink: “We helpen ondernemers hun onderneming naar een hoger niveau te tillen. Wij kijken met een nieuw paar ogen naar de onderneming, zien waar processen al goed zijn en waar zij verbetering nodig hebben, weten hoe je risico’s kunt afdekken.” Sharon Franke: “We werken landelijk en internationaal en ook voor de Twentse ondernemers kunnen we veel betekenen. Een ondernemer is zich er vaak niet van bewust dat dingen anders of beter kunnen. Dan ligt het inschakelen van een bedrijfsjurist niet voor de hand. Toch zou je daar als ondernemer wel aan moeten denken en juist wij kijken met een andere blik naar de onderneming.”

Naast advisering levert Conseiller ook juristen die op tijdelijke basis kunnen worden ingeleend. Bijvoorbeeld om een verkoop voor te bereiden. Wybrand Beugelink tot slot: “Hoe je het ook beziet: een bedrijfsjurist inschakelen is investeren in je onderneming.”

Conseiller| M. H. Tromplaan 4 | 7522 JK Enschede | T. 085-0028 404 | www.conseiller.law>
>
>
Boers & Lem
Eurorisk
Jongbloed
EY
Westerhuis Verhuur