BRUUT met liefde geopend

BRUUT met liefde geopend

Jarno Bruggeman heeft er weer zin in

Bistro en Wijnbar Bruut heeft de deuren weer geopend. Leuker, met meer lounge-plekjes en ‘met liefde’, zoals eigenaar Jarno Bruggeman het noemt: “Dat hebben we er aan toegevoegd: Bruut met liefde, want het is knusser geworden.”

De datum zullen Jarno, partner en mede-eigenaar Ylona Schievink en hun team nog wel enige tijd bijblijven: “26 januari, kwart voor twee: toen de brand ontstond in de zaak. Het wasgoed was gaan broeien. Een enorme tegenslag want we hadden een goede naam opgebouwd. Maar dan loop je ineens met verzekeringsmensen en contra-experts door je pand. Het is een rollercoaster geweest, niet alleen de brand maar ook door corona. Dan moet je wel een stip aan de horizon zien.”

Lekker plekje

Maar Bruggeman is nu een blij man: van de brandschade is niets meer te zien, alles is schoongemaakt en zit weer in de verf. En dat niet alleen, vertelt hij: “Bruut is mooier en iets luxer geworden. Er is een mooie visgraat-vloer gelegd, het is lichter geworden en beneden hebben we nu twee lounge-hoeken waar je bij een open haard - geen echte overigens - van een aperitief kunt genieten of ’s avonds laat nog een glas wijn kunt komen drinken.” Ook boven is een aantal elementen toegevoegd: ook hier nu drie lounges om rustig te genieten van een glas wijn. Gebleven is uiteraard het dakterras met fenomenaal uitzicht over de Enschedese skyline. “Een lekker plekje”, zegt Jarno, “zowel in de zon als ’s avonds.”

Ambities 

Samen met het dakterras is er in de wijnbar ruimte tot zo’n 120 gasten. Voor zakelijke bijeenkomsten, zoals vergaderingen, en voor feesten en partijen is de bovenverdieping te huur. “We hebben daar een heel goede locatie voor”, zegt Bruggeman, die met de bistro ook grote ambities koestert: “Met Niek de Weerd als chef gaan we weer lekker koken en onze gasten verwennen. Het blijft voornamelijk klassiek Frans maar met pure smaken en lekkere wijnen. Terug zijn de Chef’s menu’s met vier, vijf of zes gangen. Ook het Bruutmenu staat weer op de kaart: all-in met wijn en alles helemaal op elkaar afgestemd.”

Ambitie en uitdaging liggen dicht bij elkaar. Dat geldt ook voor Jarno en zijn team, want Bruut moet -met liefde - snel weer een plek veroveren in de Twentse gastronomie. “We gaan een tandje bijzetten. We staan al in Gault & Millau maar willen graag van 13,5 punt naar 14 punten groeien en het zou mooi zijn wanneer Michelin ons opneemt in hun gids. Maar bovenal willen we onze gasten culinair laten genieten in het centrum van Enschede. Met kwaliteit tegen een goede prijs. We willen weer dat stoere restaurant zijn met een zachte kant. Ja, met liefde. Ik heb er weer zin in.”

>
>
>
Jongbloed
Westerhuis Verhuur
Eurorisk
Boers & Lem
EY