TOP-regeling voor Twentse startup 20Face

De Twentse startup 20Face krijgt een TOP-regeling van 40.000 euro en een jaar lang begeleiding van het team van Novel-T. De ontwikkelaar van de robuuste en lichtgewicht gezichtsherkenningstechnologie kan door deze lening de technologie op korte termijn beschikbaar maken voor de wereldwijde markt.

Of je nu een voetbalstadion bezoekt, inlogt op de loopband in het fitnesscentrum, ‘s morgens inklokt op je werk of afrekent in de kantine, de algoritmen van 20Face kunnen je veilig herkennen en je toegang tot deze services verlenen. Zelfs als je een muts, sjaal of zonnebril op hebt. Met jarenlange onderzoeksexpertise op het gebied van biometrie en gezichtsherkenning brengt 20Face de gezichtsherkenningstechnologie naar de mainstream markt. “Onze software werkt zelfs onder slechte lichtomstandigheden, variaties in poses, kleine beeldresoluties. Ook als je maar een klein stukje, een glimp, van een gezicht ziet”, aldus CEO Peter Hoekstra.

Gezichtsherkenning is een van de key enabling technologies van de toekomst. 20Face creëert een versleuteld platform waarin foto’s worden omgezet naar gezichtsvectoren en nooit worden opgeslagen. “De gebruiker bepaalt wat er met de gegevens gebeurt. Daarmee bieden we een uitweg voor het privacydilemma dat terecht vaak genoemd wordt bij gezichtsherkenning.”

De TOP-regeling is een fonds voor innovatieve startups in Twente en heeft al meer dan 25 jaar ondersteuning geboden aan honderden innovatieve bedrijven.


Terug
>
>
Twentelife Summer Festival
Boers & Lem
Van Deinse Medianieuw
Eurorisk
Dag van werkplezier
EY
Aysay
Jongbloed
Vincent Croce Kalenders