Sterrenchefs uit Noordwijk en Twente slaan de handen ineen

Twee Chef koks van sterremrestaurants, Michel van Riswijk (De Bloemenbeek) en Marcel van Lier (Restaurant Latour), presenteren gezamenlijk: Twente aan Zee. Gedurende de hele maand oktober kunt u in beide restaurants genieten van deze culinaire ontdekkingsreis. Beide Chefs werken graag met lokale producten en dat is te proeven. In het speciaal samengestelde vijfgangendiner komt het zilte van de Noordzee samen met de mooiste oogst en wild van het Twentse land.

Al jaren zijn Landhuishotel De Bloemenbeek in De Lutte en Grand Hotel Huis ter Duin in Noordwijk door vriendschap verbonden. Tijdens hun studie aan de Hoge Hotelschool Maastricht ontstond er een hechte vriendschap tussen Raymond Strikker en Stephan Stokkermans.

Marcel en Michel hebben de ingrediënten zorgvuldig gekozen om er voor u een bijzondere culinaire avond van te maken. Er is vanzelfsprekend gekozen voor de zilte smaken van de Noordzee door Noordzeevis in een aantal gerechten de hoofdrol te laten spelen. Maar ook de zoetwatervis de paling, die in een van de gerechten gebruikt wordt, komt uit de buurt van Noordwijk.

Ook de smaken uit Twente zijn in verschillende gangen terug te vinden. Zoals de naam al doet vermoeden komt het Dinkeldalrund uit het dal van het riviertje De Dinkel die vlakbij De Bloemenbeek stroomt. Met het wildseizoen in aantocht ontbreekt ook ree van eigen jagers uit Twentse landerijen en het Lutterzand niet.


Terug
>
>
Dijks Leijssen
Boers & Lem
Eurorisk
Jongbloed
EY