Race of the Classics

Een team van de Universiteit Twente zal van 2 tot 8 april meevaren met de Race of the Classics, het grootste internationale zeilevenement voor studenten.

Ruim 400 studenten van 19 verschillende universiteiten en hogescholen uit heel Nederland zullen met klassieke zeilschepen aan dit evenement deelnemen. Onder toeziend oog van duizenden toeschouwers starten de schepen in de haven van Rotterdam, waarna ze proberen zo snel mogelijk via een Belgische of Nederlandse haven naar Engeland te zeilen, afhankelijk van de wind.

Na een fantastische race in 2017, waar Team University of Twente de tweede prijs wist te bemachtigen, nemen ze dit jaar weer vol enthousiasme deel aan de race. Het team bestaat uit een groep van 30 ambitieuze studenten, die allemaal naast hun studie actief zijn in het studentenleven. Velen doen grote commissies, doen een jaar bestuur of hebben dit gedaan. Dit jaar willen ze weer een mooie prestatie neerzetten!

Team University of Twente zal de zee trotseren op het klassieke zeilschip de Abel Tasman. Deze ruim 40 meter lange tweemastschoener is al meer dan 100 jaar oud en heeft 12 hutten aan boord waar ongeveer 30 mensen kunnen overnachten. Omdat lang niet alle deelnemende studenten ervaren zeilers zijn, zullen ze dit schip varen onder begeleiding van een aantal ervaren bemanningsleden.Meer informatie op: http://www.rotc.nl/wp/


Terug
>
>
Van Deinse Medianieuw
TISSER
EY
Aysay
Jongbloed
TOM's Business Blow Out
Concordia
Eurorisk