Landschap Overijssel winnaar Mobiliteitsbattle Twente 2018

Landschap Overijssel mag zich de winnaar noemen van de Mobiliteitsbattle Twente 2018. Dat werd bekend gemaakt tijdens de feestelijke prijsuitreiking op donderdag 4 oktober in Enschede. In totaal deden 52 personen mee van vijf verschillende organisaties: Landschap Overijssel, Morssinkhof Groep, Twence, Trebbe Groep en Vleesbedrijf Bolscher. De deelnemers gingen van maart tot en met juni 2018 de strijd met elkaar aan om zo slim en duurzaam mogelijk te rijden en reizen.

Brandstof besparen en spits mijden

Zoveel mogelijk brandstof besparen en de spits mijden, dat was de opdracht tijdens de Mobiliteitsbattle. De 52 deelnemers hebben samen 475.000 kilometer afgelegd. Door het ov te gebruiken, de fiets te pakken of op andere momenten te reizen, hebben de deelnemers in totaal 3.164 keer de spits gemeden. Door het aanpassen van het rijgedrag in de auto is een gemiddelde CO2-besparing van 6.600 kg behaald.

Tijdens de battle kregen de deelnemers online persoonlijke feedback over hun rijgedrag: rustig optrekken en remmen, niet te snel door de bochten en je aan de maximumsnelheid houden. Door het geven van tips zijn de deelnemers gedurende de battle steeds beter gaan rijden. In totaal is er een gemiddelde brandstofbesparing gehaald van 7%.

Naast het winnend team is er ook een individuele winnaar. Jordy Groot van Morssinkhof Groep is de beste individuele deelnemer. Hij scoorde een gemiddelde van 9,3 en haalde een perfecte score van een 10 in zowel het remmen als het aansnijden van de bochten. De 2e prijs voor de individuele deelnemer ging naar Jacob van Olst van Landschap Overijssel.


Terug
>
>
TOM's Business Blow Out
Boers & Lem
ROZgroep
Van Deinse Medianieuw
Jongbloed
Eurorisk
Aysay